Review: Hush

©IMDb

Wat bij Hush ontbreekt aan geluid maakt het meer dan goed in spanning.

Op het oppervlak lijkt het een vrij standaard gegeven: Een vrouw is alleen in een groot huis in het bos en wordt belaagd door een idioot met een masker. Dit blijkt echter al vanaf de eerste shots niet het hele verhaal. Hoofdrolspeelster Maddie (gespeeld door Kate Siegel) is namelijk doof, yay voor representation!, en heeft het dus in het begin niet door als vlak buiten haar voordeur iets vreselijks gebeurt. Vanaf hier wordt de adrenaline goed opgevoerd en volgt een fascinerend kat-en-muisspelletje.

Regisseur Mike Flanagan doet wat hij in Ouija 2 en Oculus ook uitstekend deed: een horror verhaal vertellen met meer focus op de karakters en het plot dan goedkope schrikmomenten. Fun fact: Siegel is de vrouw van de regisseur en heeft meegeschreven aan het script!
Het feit dat onze hoofdrolspeelster geen cliché na cliché is, maar een slimme tegenpool is voor haar belager (hoe vaak zie je nou een dame écht terugvechten?), maakt Hush een thrillride die ik zeker aanraad.

Het wordt nooit super eng en in de tweede helft zitten wat zwakkere momenten, maar Hush is zeker je tijd waard!
Score: 7/10

Hush is te bekijken op Netflix.

1 comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten