Review: Castlevania (season 1)

Het aantal goeie video game adaptations is op één hand te tellen en volgens mij is er nog nooit een goeie tv- serie geweest met een video game als startpunt. Is Castlevania anders? Gelukkig wel!

Castlevania valt gelijk op doordat het maar vier afleveringen lang is. Het verhaal neemt elementen van Castlevania III en ziet het begin van hoe Dracula van eenzame kasteelheer, naar de classic villain gaat die we allemaal kennen. Het is gelukkig niet allemaal doom and gloom, de serie wisselt bloederige actie snel af met humor. Dit is soms erg nodig, want door de bijna cliché bijrollen is de charme van hoofdrol Trevor Belmont een frisse adem die door het verhaal heen gaat. De actie is bruut en stijlvol, de charmante humor is een pluspunt en door de lengte van het seizoen gaat het niet vervelen.

Fans van de gameserie zullen het waarderen, maar ook als je een (kort) avontuurtje zoekt met stijl en charme, dan raad ik dit zeker aan.

Score: 7,5

Castlevania is nu via Netflix te zien.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten