Review: This Is Us (season 1)

https://www.nbc.com/sites/nbcunbc/files/files/styles/640x360/public/images/2016/12/21/NBC-This-is-Us-Midseason-AboutImage-1920x1080-KO.jpg?itok=QBq5o_Td
©NBC

Toen het plot van This Is Us voor het eerst aan mij uitgelegd werd, haakte ik eigenlijk al snel af. Don’t be like me; kijk deze show!

De serie volgt broers Kevin, Randall en zus Kate die alledrie dezelfde verjaardag hebben. Hun ouders Jack en Rebecca leer je kennen in flashbacks en zo weven verschillende verhalen door elkaar heen. Kevin is acteur met grote dromen, Kate wil zelfvertrouwen vinden en gewicht verliezen en Randall is op zoek naar wat hij al heel zijn leven mist. Ja, ik weet dat dit super vaag klinkt, maar ik wil niets spoilen en je gaat na aflevering één al gelijk om al deze personages geven, dus gun het de tijd.

Mandy Moore is als Rebecca een genot om naar te kijken en acteert op haar bestOok Milo Ventimiglia als Jack is een openbaring: hij is zo veel meer dan die hunk uit Gilmore Girls.. of de hunk uit Heroes.. Van de broers en zus valt vooral Sterling K Brown als Randall op (hij heeft misschien ook het meest interessante verhaal van alle drie) maar er is niemand die steekjes laat vallen.

Wat snel opvalt is dat de kwaliteit van het script van ongekende hoogte is. Iedereen kan schitteren omdat er werkelijk driedimensionale mensen worden neergezet en ik ben zelfs van de vervelendste zijpersonages (Toby..) gaan houden.

Ik heb nog nooit zo moeten janken bij een tv-serie, maar ik voelde me zo betrokken bij deze mensen dat je met ze meelacht als het goed gaat, maar ook dus meehuilt als het niet goed gaat.

Score: 9

This Is Us is nu te zien op Fox en binnenkort verkrijgbaar als dvdbox via bol.com

2 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten