MTV Nederland, waar is The Challenge?

Op dit moment is op MTV het dertigste (!!) seizoen van The Challenge bezig. Voor wie het niet kent; voormalig castleden van The Real World, Are You The One? en van het inmiddels gecancelde Road Rules nemen het tegen elkaar op in fysieke opdrachten. Een soort Sterrenslag, maar dan badass! Elk seizoen heeft een eigen thema, bijvoorbeeld Rivals (waarin duo’s werden gemaakt met mensen die elkaar oprecht haten), Battle of the Exes (je raadt het al, je teamgenoot is ook je ex!) of Battle of the Bloodlines. Bij dat laatste thema werden familieleden van Challenge veteranen uitgenodigd om tegen hun bloed te strijden. Awesome. Dus de vraag is: Waarom zendt MTV Nederland dit niet uit?

MTV Nederland lijkt hun geld vooral op slechte versies van nog slechtere originele shows gezet te hebben. Ex On The Beach: Double Dutch? Teen Mom OG? Double Trouble?
Het lijkt een logisch gevolg van het enorme succes wat MTV in de jaren ’00 en begin jaren ’10 had met hits als Jersey Shore en The Hills, maar al die shows zouden er niet zijn zonder The Real World (en subsequently: The Challenge). Snooki heeft zelf gezegd dat zij door het Austin seizoen van RW heeft besloten mee te doen aan Jersey Shore.

Naast de historie is de inhoud natuurlijk het belangrijkst en bij The Challenge is deze super. Een touwtrekwedstrijd 12 meter boven het water? Athleten brein zien eten terwijl ze een puzzel proberen op te lossen? Het klinkt misschien knullig maar het ziet er fantastisch uit. Het helpt ook dat het huidige productieteam al jaren met dit concept werkt en alles dus gelikt in beeld wordt gebracht.

Plus er moet iets gezegd worden voor de meerwaarde van een show die al 30 seizoenen draait. De cast is elk seizoen anders, maar er zijn een aantal spelers die proberen er elke keer bij te zijn. Johnny Bananas (van Real World: Key West) doet al meer dan 10 jaar mee en andere bekende gezichten zijn CT (Real World: Paris), Veronica (Road Rules: Semester At Sea), Darrell (Road Rules: Campus Crawl) en Wes (Real World: Austin). We zien deze spelers van seizoen naar seizoen groeien en leven met hun mee. Je ziet huwelijken ontstaan (Brad & Tori), scheidingen uitspelen (Danny & Melinda) en je ziet hoe vriendschappen uit elkaar vallen door smerige spelletjes. Prachtig. Dus MTV Nederland: Give us The Challenge!

8 comments

 1. Helemaal mee eens! Ik kijk het online maar ik kamp met dezelfde vraag, ben inmiddels bij Vendetta’s en alles klopt: De drama, de dramatische soundtrack, de challenges, de eliminaties. Lowkey obsessed

  • waar kijk je dit? Ik heb gezocht maar moet overal creditcard gegevens invoeren, ook als het gratis is. Maar ik heb dus geen creditcard

   • Dit is oprecht de laatste show die ik nog download, omdat MTV het onmogelijk maakt om het op een andere manier te kijken.
    Zeker nooit je creditcardnummer invoeren op dat soort websites! Probeer het eens via een torrenter.

    • IK weet dat dit heel lang geleden is gepoast, maar hoe kijken jullie de challenge online? ik heb heel veel geprobeerd, van Google tot een VPN, maar het lukt me nog steeds niet. kan iemand mij hiermee helpen?

     • Pleun ik kijk het zelf de nieuwste via torrents. Als je terug wilt kijken is voor de eerste 10 seizoen een afspeellijst op youtube en verder staan de meeste wel op dailymotion.

     • Als je een vpn hebt dan kun je bij mtv.com kijken. Wel alleen de meest recente.

      Zet je vpn op amerika
      Ga naar de show en klik de aflevering die je wilt zien. Er zal gevraagd worden naar je tv provider. Maar onder aan in het klein staat de mogelijkheid voor 24 uur preview. Als je daar op klikt moet je gegevens invullen emaild enz. Maar je krijgt geen bevestiginsmail. Dus vul lukraak gegevens in en je kunt kijken.

      Zijn je 24 uur op? Sluit de website, wis je cookies en je kunt gewoon opnieuw 😁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten