Harry Potter: The Exhibition is nog een week te zien

Harry Potter exhibition
©Eigen foto

Tovenaars, Dreuzels en snullen; iedereen is welkom bij Harry Potter: The Exhibition. Over een week moeten ze alweer plaats maken voor de volgende tentoonstelling en daarom zijn wij snel nog even gaan kijken.

Het plezier begint al meteen bij binnenkomst wanneer je op de foto mag met een sjaal van je favoriete huis en een toverstok naar keuze om vervolgens aan te sluiten in de rij voor de sorteerhoed. Altijd al willen weten in welk huis jij thuishoort? Nu is je kans. Een trip down movie memory lane volgt en als je zo gevoelig bent als ondergetekende, dan krijg je daar dus niets van mee vanwege je waterige ogen. Eenmaal aangekomen bij de Zweinsteinexpres kan je beginnen met de exhibition. Deze eerste drie scenes zijn een magisch begin. Je zit er gelijk lekker in. De actrices doen het ook heel leuk, alleen met wat minder gepraat zouden er misschien wat meer mensen onder de sorteerhoed kunnen en niet alleen de mensen die het hardste roepen.

De tentoonstelling zelf is een feest van herkenning. Je komt op de slaapzaal, loopt door een heel donker verboden bos en de Hongaarse Hoornstaartdraak en Felix de Feniks zijn aanwezig. Ook kan je in Hagrids stoel zitten, met een slurk gooien of een mandragora verpotten. Koop nog even een toverstok in de winkel en je foto die je aan het begin van de rit hebt gemaakt en je staat ineens weer buiten. Het is echt indrukwekkend om te zien en te doen, maar het is echt veel te kort. Je kan het natuurlijk zo lang en kort maken als jezelf zou willen, maar hoe lang kan je naar het bed waar Harry Potter in heeft geslapen kijken? Wat dat betreft is de audiotour misschien een uitkomst, eentje waar wij niks mee hebben gedaan. Maar waarschijnlijk wel hadden moeten doen.

Ben je fan van de reeks en je bent nog niet geweest: ga er dan vooral nog heen. Maar probeer er een lange ervaring van te maken, anders is € 22,- p.p echt gewoon te veel om binnen te komen. Je kan nog tot en met 2 september naar CineMec in Utrecht om de tentoonstelling te zien.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten