Round 1 evenement van Digilab Bibliotheek Midden-Brabant succes

In het Digilab was dit weekend weer van alles te doen voor iedereen. Zaterdag was de Bibliotheek Midden-Brabant omgetoverd tot een heuse Game Workshop winkel, waarin iedereen kon werken aan Warhammer figuurtjes. Ook was in de Spoorzone een ouderwetse LAN-Party voor iedereen die mee wilde doen, waar Warcraft 3 werd gespeeld.
Helaas konden wij niet hierbij aanwezig zijn omdat we bij Dutch Comic Con waren, maar gelukkig was er op zondag nog van alles te doen.

Zodra ik binnenliep waren er al gelijk rijen computers te zien waarin druk ontworpen werd. Een groep kinderen was met Mega Maker aan de slag, waarin iedereen zelf levels kan ontwerpen in de Mega Man engine. Ernaast was een gezellige game corner waar met een oldschool Atari gespeeld kon worden.

Er was ook een pixel artist die van bestaande afbeeldingen pixelart wist te maken, wat voor een paar creatieve afbeeldingen zorgde. Er waren ook wat computers in gebruik om voxelart te maken en zag ik iemand mooie tekeningen maken met een trackpad. Een hoop creativiteit die dus naar boven kwam!
Toen ik langsliep werd een prachtige Link nagetekend aan de hand van een geGooglede afbeelding, die nagetrokken werd met de trackpad.

 

 

Het geheel was gedecoreerd met een privécollectie old school consoles wat het geheel helemaal afmaakte. Voor de jongere bezoeker was het een mooie blik in het verleden, voor bezoekers als ik was het een reminder dat je oud wordt een leuke blast from the past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten