Dutch Comic Con – Winter Edition 2017: die prachtige kostuums blijven een feest om te zien

©Easyfairs

Afgelopen weekend stroomde Utrecht weer vol met onder andere Disneyprinsessen en superhelden. Dutch Comic Con – Winter Edition 2017 was weer aan de gang en wij gingen er als Thor en een soort van Jane Foster een kijkje nemen.

Ruim 22.000 comic-,film- en gameliefhebbers vinden hun weg naar de tweede wintereditie van dit evenement in de Jaarbeurs. Verkleed als hun favoriete personage (en wat zaten er mooie bij!) struinen ze de merchandise af, bekijken ze Ecto-1 uit Ghostbusters of wachten ze geduldig af om een vraag te kunnen stellen aan de gasten die aanwezig zijn.

Het aanbod van artiesten is divers. Ondanks de teleurstellende afmelding van Lena Headey (Game of Thrones) zijn wel bijvoorbeeld Sean Gunn (Guardians of the Galaxy) en Lotte Verbeek (Outlander) aanwezig. Die laatste heeft ons, ondanks verwoede pogingen om haar aandacht vanaf een afstand te trekken, helaas niet opgemerkt. Ook Kevin McNally (Mr. Gibbs uit Pirates of the Caribbean) en Caroline Ravassa (stem van Sombra uit Overwatch) zijn naar Utrecht gekomen. Voor een kleine bijdrage zijn ze allemaal bereid om op de foto te gaan met hun fans. Ook beantwoorden ze vragen bij het Q&A –podium. Dit staat middenin de hal en is niet te missen. Er staan een twintigtal rijen stoelen uitgestald voor de mensen die geen vraag willen stellen, maar wel willen luisteren en kijken naar hun idolen. Beetje jammer dat het geluid best slecht was en dat je dus een vraag bijna niet kon horen en misschien nog wel erger; het antwoord ook niet.

Maar het blijft natuurlijk een feest om al die prachtige kostuums te zien waar mensen zo hard aan hebben gewerkt. Dat je dan heel lang in de rij moet staan voor een wafel is helemaal niet meer erg als je achter Princess Peach of Darth Vader staat. Maar als we dan toch moeten klagen; er waren te veel mensen en te weinig eetmogelijkheden. Tenzij je veel geduld of weinig honger had, was je toch genoodzaakt om naar het nachotentje ergens achterin de hoek te gaan. En die drukte was ook goed te merken bij de merchandise. Het was meer achter elkaar aan schuifelen in plaats van dat je lekker kon shoppen. Onze zoektocht naar leuke goodies hebben wij dan ook vroegtijdig moeten staken.

Het is hoe dan ook leuk om er rond te lopen. Wat dat betreft wordt er door de organisatie veel geleerd van vorige edities. Wij zeggen: op naar de editie in maart! Wat zullen we dan aantrekken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten