5 beste karakters in de Tekken serie

Tekken 7 is dit jaar uitgebracht en heeft wederom bewezen dat er maar één beat ‘m up serie de beste kan zijn. Het laat qua populariteit series als Soul Calibur en Dead Or Alive ver achter zich en laat ook op e-sports gebied zien dat het niet zomaar een button masher is. Maar wat maakt Tekken zo veel beter dan andere gameknokkers? Het verhaal en de karakters. Hier zijn de vijf beste karakters uit de hele Tekken serie.

Bob

Bob was een sportieve, knappe vechter, die zijn lichaam tot het uiterste wilde pushen. Maar in plaats van super gespierd te worden besloot hij om vooral erg dik te worden. Zoals hij het het verwoordt:”Speed… and… weight!!” Het is hilarisch om de ronde dikzak snelle klappen uit te zien delen en zijn komische backstory wordt prachtig uitgewerkt. Beste move: Hij duwt zijn vijand omver met zijn buik en springt er vervolgens bovenop.

Lee Chaolan

De geadopteerde zoon van de main villain Heihachi, Lee is alles wat je in een side-villain wilt. Hij is stijlvol, hilarisch en heeft een borderline offensive accent. Als sinds de eerste Tekken game probeert hij op de achtergrond zijn plannen uit te voeren, met misschien als hoogtepunt Tekken 4: Hij zette een paarse bril op, een paarse pruik en ging “undercover” als Violet.  Niemand zou hier mee wegkomen behalve Lee. Ook zou niemand anders zijn familieleden aan gigantische raketten vastbinden en er exploderende golfballen op schieten. En don’t get me started over wat dit is.

Miguel

De ultieme beefcake uit de Tekken serie, Miguel is een vrij recente toevoeging aan de familie. Zijn zus kon je als speler heel even zien in de introscène van Tekken 6, waar haar bruiloft ineens gebombardeerd werd en ze tragisch in de armen van Miguel lag. Vechten kan hij niet en hij slaat vooral hard om zich heen en het maakt hem niets uit. Deze Spanjaard is zo iemand die over straat loopt, een prullenbak omschopt en van alle kanten toegeschreeuwd wordt “SHIRT UIT!!” En welke game heeft zo iemand nou niet nodig?

Anna Williams

Iemand die het hele vechten niet al te serieus neemt is Anna. Haar zus Nina is de gemene assassin die voor de slechterik werkt. Haar vader is vermoord. Ze is zelf ook een topklasse moordenares. Maar het enige waar ze echt bekend om staat is haar insane garderobe. Het begon in Tekken 3 met een zebra jumpsuit en hoed combinatie. In Tekken 5 was het een soort Carmen Sandiego outfit. Het hoogtepunt kwam in Tag Tournament 2, met de legendarische “sexy octopus” bodysuit. Wie geen fan van Anna is heeft duidelijk geen gevoel voor stijl én humor.
You do you Anna!

De Mishima clan

Er is geen lijst van Tekken karakters compleet zonder een lid van de Mishima familie te noemen. Zelf kon ik niet kiezen, dus noem ik ze allemaal. De oudste, overgrootvader Jin

pachi, werd opgesloten in een kelder voor jaren door zijn zoon Heihachi. Vervolgens gooide deze zijn eigen zoon, Kazuya, in een vulkaan. Hij kwam terug en probeerde zijn vader te vermoorden. Kazuya’s zoon Jin probeert de andere drie te vermoorden. Voeg verloren zoon Alexander hieraan toe, de aangetrouwde tak van Kazumi en Jun en je hebt meer drama dan je ooit in een soap zult vinden. Plus het feit dat sommige Mishima’s letterlijk duivel DNA hebben helpt ook.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten