Review: Octodad: Dadliest Catch

Met de komst van Twitch, Youtube en esports is gamen steeds meer een spectator sport geworden. Dat wil zeggen, games moeten tegenwoordig ook leuk zijn om als toeschouwer iemand anders te zien spelen. Het lijkt dat Octodad voor dit effect gaat, maar het belangrijkste vergeet: Een goeie game maken.

In Octodad: Dadliest Catch speel je een huisvader (maar undercover octopus) en doe je eigenlijk de meest normale dingen. Het gras maaien, boodschappen doen en je gooit vlees op de barbecue. De gimmick is alleen dat dit vrijwel onmogelijk is omdat je een octopus bent.. en de gameplay reflecteert dit.

Elk van je ledematen wordt met verschillende combinaties bestuurd en dit maakt voor een extreem frustrerende game-ervaring. Dit ziet er wel hilarisch uit; je slingert alle kanten op, glijdt over vloeren en je wavet je hands in the air like you just don’t care. Maar dat is waar developer Young Horses de grootste fout maakt: Op een gegeven moment care je ook echt niet meer. Met de irritante besturing sta je vaker stil dan dat je beweegt en er zit geen learning curve in. Het blijft een frustrerende ervaring van begin tot eind. Hilarisch om andere mensen te zien spelen, vreselijk om zelf te doen.

Score: 4

Octodad: Dadliest Catch is nu verkrijgbaar voor PC, PS4 en Vita, XBox One, Switch en Wii U en iOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten