5 games die bewijzen dat videogames kunst kunnen zijn

Vaak komt er kritiek op videogames omdat er weinig creatiefs aan is, maar vooral “schiet het coole geweer en blaas de soldaten omver” is. En in zekere zin is dit waar: titels als Call Of Duty, GTA en Wolfenstein domineren de markt. Als je hier omheen kijkt echter en op zoek wilt naar een game die niet alleen je vingers maar ook je creativiteit een workout geven, zoek niet verder! Hier zijn vijf games die naast games ook kunst zijn.

Child Of Light

Het verhaal van Child of Light is een sprookje waarin een prinses tegen het kwaad strijd. Weinig bijzonders, maar als je de beeldschone handgeschilderde visuals ziet, snap je gelijk waarom dit onder de noemer kunst valt. Je vliegt door schitterende bossen, grotten in een levende berg of door het hart van een storm. Voeg hier alle dialoog in rijmvorm (!!) toe en een briljant combat systeem en je hebt een geweldig spel voor je (kunst)collectie.

The Unfinished Swan
De helaas wat korte game The Unfinished Swan speelt zich af binnen een schilderij. Je omgeving lijkt helemaal blanco te zijn, totdat jij deze inkleurt. Wat ontstaat is een schitterend contrast tussen kleuren, het onbekende en het onbekende. Ik kan er over blijven schrijven, maar deze game moet je echt zelf ervaren.

The Stanley Parable
Kunst zou vooral je aan het denken moeten zetten en een emotie uitlokken. The Stanley Parable doet dat absoluut, op een manier dat geen enkele andere game kan. In deze game is het niet de bedoeling het spel uit te spelen, maar je wordt eigenlijk zelf gespeeld door de game. Een waanzinnige meta game die niet te vergelijken is met iets anders wat je eerder hebt gezien.

Okami
Ook als non-gamer heb je vast wel eens kunst gezien van Okami. De stijl die lijkt op oude Japanse waterverf spreekt enorm tot de verbeelding en in het verhaal verken je Oosterse mythologie op een nieuwe manier. Je speelt als een vos en je magische wapen is een enorme verfkwast, waarmee jij de controle uitvoert op je omgeving. Puur voor de visuals is dit al een aanrader! En hier word je als fan gelukkig van: een HD remaster komt er binnenkort aan!

Flower
Vliegen door een enorme lege vlakte met alleen maar bloemen en planten: Het klinkt als een droom en dat is misschien ook wel de kracht van Flower. Gameplay is hier niet het belangrijkst, maar de ambiance waarin je volledig opgaat (en wat wordt versterkt door het geluid en de motion controls) staat hier centraal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten