A Christmas Prince of Christmas Inheritance

@IMDb

Als je klaar bent met de All You Need is Love Kerstspecial en je hebt nog steeds zin in kerstfilms, dan staan er op Netflix genoeg van dit cheesy genre. Onlangs werden A Christmas Prince en Christmas Inheritance toegevoegd, maar welke kan je nu het beste kijken?

A Christmas Prince gaat over de jonge, ambitieuze journaliste Amber (Rose McIver, bekend van iZombie) die naar AldoviĆ« wordt gestuurd om verslag te doen van een prins (Ben Lamb, bekend van Divergent) die wel of niet koning wil worden. Amber doet zich voor als de lerares van de prinses en kan op deze manier undercover informatie bij elkaar verzamelen. De prins is volgens de media een losbol, een bad boy, een nietsnut en Amber mag hem bij voorbaat al niet, maar besluit dat er wel een mooi verhaal in kan zitten. Natuurlijk zit ze er helemaal naast, en spoiler: hij is eigenlijk best wel leuk! Maar dan is er nog die vervelende ex van de prins die niets liever wil dan koningin worden en een heel schandaal waar een wetsverandering voor nodig is en gaat dit wel goed komen?? En vergeet niet dat Amber ook nog eens liegt over het feit dat ze journaliste is en wat nu als de prins daarachter komt?? Je snapt ‘m.

Christmas Inheritance gaat over de New Yorkse party girl Ellen Langford (Eliza Taylor, bekend van The 100) die op het punt staat het bedrijf van haar vader over te nemen. Dit gaat niet zomaar; haar vader wil graag dat ze wat nederiger wordt en stuurt haar naar het dorpje Snow Falls om een speciale kerstkaart te brengen. Daar aangekomen komt ze de taxichauffeur/hotelmanager/held van het dorp/kunstenaar Jake Collins (Jake Lacy, bij ons vrij onbekend) tegen en ze hebben gelijk een hekel aan elkaar. Maar omdat ze de kerstkaart persoonlijk af moet geven en die persoon er lekker onaangekondigd vandoor is gegaan, zijn ze genoodzaakt om met elkaar op te trekken. Voeg daar een flinke sneeuwstorm aan toe en je weet al dit een band tussen ze gaat opbouwen. Maar daar is haar vervelende verloofde die alles komt verpesten en nu moet Ellen dus kiezen tussen haar New Yorkse leven met hem of een nieuw leven met Jake. Jongens, wat gaat ze doen?

Bij beide films weet je hoe dit gaat aflopen, maar dat maakt niet uit. Soms heb je gewoon behoefte aan gemoedelijke kerstsferen. Dus voor een spannende twist en originele verhaallijnen hoef je bij allebei de versies niet te zijn. De films hebben een ander plot, maar zijn vrijwel identiek. Komt het toch weer op acteerwerk aan en daar zie je nog wel wat verschillen. Bij A Christmas Prince lijkt het nog een beetje alsof ze het erg leuk vinden om te doen en bij Christmas Inheritance acteert Eliza Taylor alsof ze zelf ook wel weet dat dit een beetje een downgrade is ten opzichte van The 100. Jake Lacy doet al helemaal alsof dit zijn eerste film is en dat maakt het allemaal een beetje ongemakkelijk. Van een gemoedelijke kerstsfeer is hier weinig sprake.

Dus als je er voor gaat, kies dan A Christmas Prince, want die komt nog geloofwaardig over. Maar als je dat ook niets vindt, dan kan je ook altijd nog The Spirit of Christmas, a Wish for Christmas, Every Christmas Has a Story of A Dogwalkers Christmas Tale kijken!

1 comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten