Star Wars Identities: The Exhibition is nog tot en met 11 maart te zien

Kies jij voor the dark side of the light side? Of wil je je helemaal niet bezig houden met the force? Liever gewoon boer zijn op Tatooine? Kan allemaal. Tot en met 11 maart kan jij nog naar Utrecht om te kijken waar jij thuis hoort in het Star Wars universum.

Na de Harry Potter expo heeft Cinemec in Utrecht meteen ruimte gemaakt voor Star Wars Identities: The Exhibition; een tentoonstelling over de eerste zes delen van de filmreeks en waar je kan kijken wat voor Star Wars personage jij bent. Voornamelijk kostuums en tekeningen met eerdere ideeën voor personages zijn hier te zien. En in tegenstelling tot de HP expo behoorlijk interactief.

Je doel is bij binnenkomst al duidelijk; jij gaat een eigen Star Wars personage maken! Je krijgt een audiotour (die bij de prijs is inbegrepen) die automatisch contact maakt met verschillende audiopunten die er te vinden zijn. Als je vindt dat je al genoeg Nederlands hoort, kan je ‘m ook op Engels zetten, want waarom niet? Voor het interactieve gedeelte krijg je een polsbandje wat je bij tien verschillende punten kan laten scannen zodat je daar een opdracht kan maken.

Bij deze tien punten maak je allerlei keuzes die je uiteindelijk vormen tot wie je aan het eind van de rit bent. Soms moeilijk, soms hilarisch en af en toe een beetje belachelijk. Zo werd mijn personage ooit aangevallen door een wampa (een soort Star Wars Yeti) en moest kiezen uit drie hele vreemde vervolgsituaties. Maar goed, zo zal dat wel werken als je aangevallen wordt door een wampa. Als je klaar bent met al je keuzes krijg je te zien hoe je eruit ziet en je volledige profiel in je e-mail (als je dat graag zou willen).

Bij elk punt hoort ook een video waar je een soort biologielesjes krijgt over genen, opvoeding, invloed van vrienden en hoe Luke en Anakin hier allebei mee omgingen (de een wat beter dan de ander). Gelukkig niet te lang en het zorgt er voor dat je minimaal anderhalf uur bezig met de expo en dat (en dat je de hele tijd lekker bezig bent) maakt het de toegangsprijs van € 22,- p.p wel waard. Soms ben je met zoveel andere dingen bezig dat je vergeet dat je ook nog naar BB-8, Darth Vader, Stormtroopers en nog veel meer leuke props en kostuums kan kijken.

Uiteraard eindigt de tour in de veel te dure souvenirwinkel en hier kan je ook de foto kopen die je bij de ingang kan laten maken (zie Instagram voor die van ondergetekende). De hele tour is de moeite waard en hoewel het best interactief was, mag het de volgende keer ook wel fysiek interactief zijn. Dus niet alleen maar keuzes maken, maar ook vechten met lightsabers, vliegen in de Millenium Falcon, de hele mikmak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten