10 series die je volgens ons nog moet kijken

Netflix is wat betreft series een bodemloze put. Er staan er zoveel op en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom hier tien series die je volgens ons echt nog moet kijken.

©IMDb

Dark

Als je graag series op zet zodat je wat achtergrondgeluid hebt en dus tegelijkertijd met andere dingen bezig kan zijn dan is deze serie niets voor jou. Hier mag je geen seconde wegkijken, want dan snap je er niets meer van. Tijdreizen, kernenergie, drie verschillende tijdsperken…..Op het einde slaat de serie een klein beetje door en het is heel ingewikkeld, maar interessant genoeg om door te blijven kijken.

©IMDb

Atypical

Een kijk in het leven van Sam die autisme heeft en hoe zijn familie en omgeving hier mee om gaat. Zo is moeders bang dat hij haar niet meer nodig heeft, komt de zus altijd op de tweede plaats en vader twijfelt tussen negeren en nu echt z’n beste beentje voor te zetten. Nu is Sam zoals ze in de serie zeggen “een functionerend kind” en het is vooral een grappige serie met af en toe wat serieuze momenten om te laten zien dat autisme een behoorlijke aanslag op een heel gezin kan zijn.

©IMDb

Unbreakable Kimmy Schmidt

Kimmy is samen met drie andere vrouwen door een sekteleider overtuigd dat de wereld is vergaan en hij lokt ze mee ondergronds waar ze vijftien jaar lang wonen totdat de dames gered worden. Nu moet Kimmy dus wennen aan een leven boven de grond, terwijl ze ook nog de stempel ‘Mole Woman’ op zich gedrukt krijgt. Heel erg grappig, vooral door de rollen van Tituss Burgess en Jane Krakowski.

©IMDb

Santa Clarita Diet

Sheila sterft, maar in plaats van dat ze dood blijft, komt ze weer tot leven. Ze ziet er nog uit als zichzelf en behalve een extreem hoog libido lijkt er niet veel aan de hand. Totdat jawel, de honger naar menselijk vlees om de hoek komt kijken. Hoewel haar gezin haar op elke manier probeert te steunen, blijkt het toch wel lastig te zijn om steeds aan slachtoffers te komen om Sheila’s honger te stillen. Een interessante kijk op zombies gecombineerd met een gezinsleven met hier en daar hele leuke onverwachte grappen.

©IMDb

GLOW

GLOW staat voor Gorgeous Ladies of Wrestling; een groep worstelende dames uit de jaren 80. In het begin weten ze niet zo goed waar ze aan beginnen, maar tegen het einde zetten ze zich volledig in voor de sport. Met namen zoals ‘Welfare Queen’ en ‘Zoya the Destroya’ maakt het erg grappig en luchtig, maar de drama achter de schermen zorgt waarschijnlijk voor de meeste kijkcijfers.

 

©IMDb

Master of None

Het komt bizar weinig voor dat iemand met asian roots zichzelf ziet op televisie, dus hebben Aziz Ansari en Alan Yang daar zelf iets aan gedaan, door deze serie zelf te schrijven. Humor, stijl en scherpe dialogen: alles komt samen in Master of None. Bijna elke aflevering kun je los van de rest zien, dus onze tip is: kijk elke dag eentje zodat je altijd iets hebt om naar uit te kijken.

 

©IMDb

The Good Place

Eleanor is dood en ze belandt in de hemel, ook wel The Good Place genaamd. Deze plek verdient ze vanwege al de goede dingen die ze in haar leven heeft gedaan, zoals opkomen voor het milieu en vrijwilligerswerk in het buitenland. Als blijkt dat de hemel de verkeerde Eleanor binnen heeft gelaten en deze dus eigenlijk in The Bad Place thuishoort, moet Eleanor dus ‘goed’ worden om er voor te zorgen dat ze in The Good Place mag blijven. Afleveringen van 20 minuten die heerlijk wegkijken.

 

©IMDb

The Sinner

“Deze serie is zo eng, niemand komt voorbij de eerste aflevering!” werd er overal geschreven. Nu valt dat reuze mee, maar spannend is het wel. Cora steekt zomaar uit het niets een willekeurig iemand op het strand neer. Heeft ze gewoon genoeg van alles of is er meer aan de hand? Samen met een ietwat vreemde detective proberen ze uit te zoeken wat er aan de hand kan zijn.

 

©IMDb

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

Dirk Gently is een rare snuiter die paranormale zaken onderzoekt. Hij weet zelf ook niet helemaal goed hoe hij het doet en heeft geen idee waarom er mensen op hem jagen. Hij lijkt de goedheid zelve of in ieder geval behoorlijk naïef en eigenlijk heb je de helft van de tijd geen idee wat er aan de hand is. Maar ergens maakt het dit ook wel interessant. En hoewel het een stuk luchtiger en humoristischer is dan Dark, is het wel bijna net zo ingewikkeld.

 

©IMDb

The 100

Als de aarde al negentig jaar onbewoonbaar is en de mensheid al jaren in de ruimte leeft, wordt het wel weer eens tijd om te kijken of een terugkeer mogelijk is. Wie kan je dan beter naar beneden sturen dan 100 jeugddelinquenten die toch allemaal op de nominatielijst voor de doodstraf stonden? Nu blijkt de aarde toch minder onbewoonbaar dan gedacht en krijgen de jonge proefkonijnen niet alleen met dreigingen uit de natuur te maken, maar ook met die van de bewoners die wel op aarde zijn gebleven.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten