Review: Tomb Raider

©IMDb

In 2001 en 2003 mocht Angelina Jolie haar versie van de avonturierster Lara Croft uit de video game Tomb Raider op het witte doek neerzetten. Dat is ondertussen al weer veel te lang geleden en daarom mag Alicia Vikander het dit jaar proberen. Is haar dat gelukt? Wij vinden van wel.

Lara Croft (gespeeld door Alicia Vikander dus) doet tegenwoordig niet zo veel meer. Ze is fietskoerier in Londen, kan de sportschool niet meer betalen en weigert haar vermiste vader (Dominic West) dood te laten verklaren, ondanks dat er een enorme erfenis op haar ligt te wachten. Als ze dan toch al een klein deel in de vorm van een Japanse puzzel mag ontvangen, komt ze er al gauw achter dat haar vader zich niet alleen met zaken doen bezig hield en wie zou dan niet willen weten wat er hem is gebeurd?

Gelukkig wil Lara dat ook en dat levert een zeer vermakelijke film op. Lara is in deze versie minder bombshell en meer menselijk en dat werkt goed. Ook zij vindt het moeilijk om mensen te doden al merk je daar bij de tweede moord al niks meer van. En net op het moment dat je denkt “zij kan wel erg veel klappen incasseren”, blijkt dat ook zij gewoon flink gewond kan raken. Om vervolgens dan wel weer met een grote wond een flink eind te klimmen, maar goed. Ze is een stoere meid, maar gelukkig ook wel bang als ze een geweer op haar gericht krijgt. Het maakt het net allemaal wat herkenbaarder en als kijker denk je dat je heel misschien zo ook wel zou reageren in dat soort situaties.

Maar je komt natuurlijk nooit in zo’n situatie terecht, want het is een film. En daarom kan Lara ook meters ver springen, van grote hoogtes zonder al te veel kleerscheuren naar beneden vallen en laten we het overleven van schipbreuken niet vergeten. Erg overdreven, maar dat is echt geen deal breaker. Het zoeken naar antwoorden en de legende waar ze achter aan moet zijn interessant genoeg om de twee uur uit te kunnen zitten.

Score: 7,5

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten