5 games om je creativiteit op gang te brengen

Voor sommige gamers is “schiet het geweer” of “sla je vijand harder” het enige doel wat in een videogame nodig is. Maar voor de gemiddelde persoon is dit wel anders en worden games meer gezien als een creatieve output. Dit kan zijn door een waanzinnig verhaal, een mooie omgeving of misschien de ontspannende muziek. De vijf onderstaande games zijn niet alleen creatief, maar vragen ook creativiteit van jou, de speler.

©Media Molecule

DREAMS
De opkomende Playstation exclusive bevat een paar super uitziende puzzels in een droomachtige wereld. Tot zover wat er al bestaat, de echte kick van deze game zit ‘m in het feit dat je vervolgens zelf hele games kunt maken. De game geeft je alle tools om levels te maken, maar ook karakters, cutscenes of zelfs muziek. Iedereen kan in deze zandbak een volledig eigen ervaring maken, in welke stijl dan ook. Check deze game snel!

©WB Games

Super Scribblenauts
In de Super Scribblenauts serie moet je puzzels oplossen met de kracht van woorden. Kom je voor een te hoge muur te staan? Zeg bijvoorbeeld “ladder” en je komt er overheen. Maar… zeg je bijvoorbeeld “giraffe” dan zul je niet alleen meer lol, maar ook meer punten verdienen. Het is lastig uit te leggen wat dit concept zo’n succes maakt, maar het is zeker de moeite waard.

©Microsoft

Minecraft
In Minecraft is alles mogelijk (behalve misschien cirkels). Je ziet online de coolste creaties, van een lifesize Hogwarts tot replica’s van monumenten, dieren of nieuwe dingen; Heb jij wel eens in real life een standbeeld van Sephiroth gezien? De tools zijn makkelijk, maar het vereist wel wat geduld om de grootse dingen die je online ziet te kunnen bouwen.

 

©Media Molecule

LittleBigPlanet
Gemaakt door Media Molecule, hetzelfde team achter Dreams. Bouw je eigen levels in deze adorable platformer en wees zo creatief als je zelf wilt. Bouw je een Crash Bandicoot stijl tropisch paradijs? Of wordt het een Contra achtige run & gun battlezone?

 

 

©EA

The Sims
Inmiddels een oudje als je ze vergelijkt met de andere games in deze lijst, maar de franchise doet het nog steeds goed. Terecht, want het is nog steeds super om een eigen huis te kunnen bouwen in no time. Niet alleen dat, alle Sims zelf heb je volledig onder jouw controle. Wil je een stabiele familie of doe je wat iedereen wel eens heeft gedaan en haal je de trap uit het zwembad zodat ze vanzelf verdrinken?

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten