Waarom blijven we toch naar Ghost Adventures kijken?

©IMDb

Spike zendt elke avond Ghost Adventures uit; één van de vele paranormale reality shows die je in tv-land kan vinden. De show is vrijwel exact hetzelfde als bijvoorbeeld Ghost Hunters, Ghost Hunters International en Most Haunted, maar wordt met een 7,7 op IMDb het meest gewaardeerd. Heb jij het al een keer gezien?

Laten we wel wezen; dit soort programma’s zijn natuurlijk hartstikke fake. Je kijkt een uur lang naar het groene beeld van de nightvision camera, alle waarnemingen gebeuren net altijd buiten de camera of zitten soms zo complex in elkaar dat je het alleen met het blote oog kan zien en niet op tv. De vreemde geluiden die zij horen, horen wij ook als het hout hier wat gaat uitzetten of als de katten besluiten midden in de nacht te gaan spelen en regelmatig wordt er een rondvliegend stofje verward met een entiteit. Dit wordt natuurlijk extra aangedikt met een compleet overdreven ‘DID YOU HEAR THAT’, een ‘OMG, DID YOU JUST TOUCH ME’ of een ‘WHAT WAS THAT’.

Ghost Adventures bestaat uit Zak, Aaron, Billy en Jay (en vroeger uit Zak, Aaron en Nick) die al sinds 2008 spookhuizen in voornamelijk Amerika onderzoeken. Ze wisselen af tussen mensen thuis en niet bewoonde plekken. Hoewel dat spannend klinkt, zit het programma zelf slecht in elkaar. Afleveringen stoppen altijd op het hoogtepunt, er is nooit een conclusie en volgens de makers is elke entiteit die ze tegen komen bij voorbaat al evil. Ook proberen ze elkaar constant te overtreffen; als iemand van de cast zich niet lekker voelt of het idee heeft dat iets hem nare dingen wil laten doen, is er altijd weer een ander die denkt: “Dat kan ik beter” en maakt de rest dan wijs dat hij bijvoorbeeld niet meer kan bewegen. Zo is er altijd wel iemand die door een bepaalde kracht wordt tegengehouden. Bewoners worden niet geholpen, maar vaak als aas gebruikt en ze zijn meer op zoek naar bewijs dat het ergens spookt dan dat ze erachter willen komen wat er dan aan het spoken is en hoe je hier van af komt.

En toch kijken wij het hier in huize Nerd13 bijna elke avond. Waarom? Waarschijnlijk om ons zelf er van te overtuigen dat het echt fake is en dat geesten echt niet bestaan. Hoe harder je fake roept, hoe groter de kans is dat het ook niet bestaat natuurlijk. Wij zitten zelf nog op een kantelpunt wat dat betreft. Er gebeuren rare, onverklaarbare dingen hier in huis, maar we weten ook dat je jezelf zo gek kan maken dat elke schaduw ineens verdacht is en dat elk geluid een stem wordt. Een andere reden is natuurlijk dat je ongelijk wilt krijgen en dat je iets te zien krijgt waar je nekharen van overeind gaan staan. Nu is dat bij Ghost Adventures nog niet het geval geweest, maar heel af en toe gebeuren daar dingen waarvan wij denken: “Zo, dat is knap gemaakt”.

Het kan soms ook gewoon echt spannend zijn. Vaak zitten ze alleen in een donkere kamer te vragen of iemand wil reageren. De stilte die daarna volgt is vaker enger dan een daadwerkelijke reactie. En geloof ons maar; als je vlak voor het slapen gaan even twee van deze afleveringen kijkt, dan ga je met een heel ongemakkelijk gevoel naar boven. Vergeet ook niet de coole gadgets die ze gebruiken en die wij allemaal aan moeten schaffen, mochten wij ooit dapper genoeg zijn om ook zo’n programma te beginnen. Er is natuurlijk de gebruikelijke EVP Recorder en de Spirit Box (een lawaaierig apparaatje dat geesten laat communiceren door middel van ruis) wordt ook regelmatig ingezet, maar onze grote favoriet is toch wel de SLS camera, wat stick figures laat zien op plekken waar niemand staat.

Maar bovenal kijkt het gewoon lekker weg voor als je tussen elf en twaalf uur ‘s avonds even niks te doen hebt en je wilt (of durft) nog niet naar bed. Ghost Adventures zie je elke avond op Spike.

58 comments

 1. Ik was er niet zeker van of het echt of fake was. Tot een aflevering met Father Brian de exorcist. Bij begin van zijn eh weet ik wat, sloeg hij een kruis voor bescherming. Alleen eindigde hij links. Lijk me sterk dat een echte exorcist t kruisje verkeerd doet.

 2. Ik kijk iedere avond naar ghost adventures. Fake of niet mijn gevoel zegt dat er meer is na dit leven. Je ziel zal nooit sterven en het zal wel ergens naar toe gaan denk ik. Maar ik ben ooit in London de ondergrondse in gegaan een soort excursie. Net zoiets als de Mergelgrotten in het zuiden, bij Maastricht. Wel ik weet zeker dat daar in London iets zit wat mij ervan heeft ovetuigt dat er meer is na dit leven. Maar dat is mijn overtuiging,

 3. Stel,je gaat dood en je blijkt idd als geest verder te leven. Waarom zou je dan rondhangen in een oud leeg pand,verlaten gevangenis of wat dan ook? Ik zou meteen in het Hilton hotel mijn intrek nemen. Of ergens lekker in 5 sterren hotel in Dubai. Waarom zou ik in hemelsnaam onschuldige mensen bang maken? Als die dan dood gaan krijg ik ze achter me aan. Vragen vragen vragen

 4. Hoe fake ze met de sls Camara dat vind ik vreemd? al de rest is natuurlijk voor opgenomen en mensen die weggestoken zitten of traps die worden geplaatst met timing kijk naar Dinamo of Troy die jongens kun het beter als geen ander e kel die sls Camara vind ik beetje raar hoe je zo iets faked?!

 5. het is dus niet alleen zak bagans die dit doet er zijn er meerdere die dit onderzoeken filmen en wat al niet meer en er is genoeg te vinden en te zien , maar er is inderdaad meer tussen hemel en aarde . mensen overlijden dat is nu eenmaal zo maar de geest (ziel) zal blijven sommigen blijven hangen sommigen gaan door en wachten op halloween (een iers gebruik waarbij vanuit gegaan wordt dat op halloween de zieltjes van overledenen een nieuw lichaam zoeken) we kennen immers de verhalen van kinderen die een vorig leven herinneren , sommige zieltjes blijven nog even hangen waarschijnlijk omdat ze nog te verbonden met familie of nog iets willen afmaken meestal zijn het overledenen die plots uit het leven zijn gegrepen door ongeval of hartfalen . dan zijn er nog zieltjes die blijven hangen uit rancune geesten die de boel verstieren (poltergeist) hier zijn ook gevallen van bekend .

 6. Hallo,

  Ik kijk ook sinds half jaar naar dit programma. Verslavend beetje ja.
  Waar of niet waar, fake etc. Wie onder ons kan dit nu echt zeggen? Dat het voor tv aangedikt is misschien dat kan. Maar we weten allen dat er veel meer tussen hemel en aarde is dan we weten.
  Zelfs mensen die heel nuchter zijn en in het NU leven en veel realiteitszin hebben zullen dit toegeven. In de jaren 70 deed men dit al in een radioprogramma met radiogolven o.a.
  Ik zal nooit beweren dat dit fake is. Alleen zoals geschreven voor TV , het moet wel beetje vermakelijk zijn, iets meer poes pas er om heen. Maar het lichaam vergaat, de ziel blijft bestaan. Daar geloof ik in! En daarom zijn deze programma’s leuk en stemmen toch vaak tot nadenken voor wie er open voor staat.

  • Yes!!!!!! Eindelijk iemand die net zo denkt als mij. Je lichaam sterft maar je geest never nooit!
   Ben daar heilig van overtuigd. Vooral ook omdat mijn moeder die vorig jaar is overleden, op verschillende manieren laat weten dat ze er gewoon nog is.
   Ik ben high sensative maar ben er wel heel erg blij mee. Haar lichaam is begraven maar zij zelf niet❤ Voel haar altijd om me heen

  • In het donker kan je meer zien. Overdag heb je teveel invloeden van zonlicht, licht weerkaatsing dat dan gezien kan worden als “geest”verschijning.

 7. Of het nou echt niet of niet, ze schermen wel heel veel met: “hoorde je dit of dat” of zag je dat en ik werd ineens misselijk en oh heb ineens geen energie meer, het is allemaal wat zij beweren, er is totaal geen bewijs, ook al beweren zij van wel. Bovendien vind ik: Als er echt geesten( goed of slecht)zijn, zij er echt respectloos mee omgaan. Voor labiele mensen vind ik het zelfs gevaarlijk om hier naar te kijken.

  • ????ben je serieus???
   Stel dat er echt geesten zijn, dan is dat toch alleen maar heel mooi? Dat als jij dood gaat, jou geest nog gewoon hier is? Ik geloof daar heilig in. Je lichaam sterft maar jou geest volgens mij nooit! Ook al heb je dan geen lichaam meer, jou geest, zoals je bent en denkt blijft voor altijd bestaan!!!
   Daar is echt helemaal niks engs aan…gewoon jijzelf, maar dan zonder lichaam
   Is mooi toch?

 8. Ik kijk heel vaak naar Ghost Adventures omdat het een hartstikke leuk programma is, van mij mogen ze er nog veel meer van laten zien want er komen ook veel herhalingen voorbij, jammer, Amerika is groot genoeg om heel veel uitzendingen te maken. Dus Spike, niet stoppen hoor met het programma, ik slaap er heerlijk van.

 9. Ik weet niet of Ghost Adventures fake is of niet en heb denk ik wel alle afleveringen al gezien. Ben van kinds af aan groot gebracht met de ‘geestenwereld’ (Indonesië) en denk dat ik nog steeds naar het bewijs zoek dat geesten niet bestaan. Misschien dat ik daarom blijf kijken.

 10. Ik kijk dit programma altijd op spike, als het op tv is.
  Ok heb een sprint box op mijn mobiel gedownload, maar soms hen ik ook zoiets van “Huh, hoe dan…hoe weet dat ding iets als ik erom vraag, bijvoorbeeld over mijn moeder, die al een hele tijd terug overleden is”

  • Beste MYRA geloof alstublieft niet alles wat je hoor op zn app vaak als je die dingen gebruikt lijkt het echt maar het is vaak gewoon een app die makkelijke dingen opnoemt zoals over je oma of opa deze dingen zijn makkelijk want heel veel mensen hebben daar wat mee.
   Ik zou graag niet willen dat je er later achterkomt dat dit fake is!

   Dit betekend niet dat je oveleden oma niet altijd bij je is.
   Ze is er natuurlijk voor altijd in je hart en in ander mensen die haar hebben gekent

 11. zak bagans is een uiterst betrouwbare en integere man met ONTZETTEND VEEL LEF en alle APPERATUUR BEWIJST HET HIJ IS TOP |SUPERSEXY OOK NOG EENS

  • Hij is ee egocentrische man die constant op de voorgrond wil zijn wat hij mee maakt( zogenaamd,voelt) daar moeten de andere cruemembers gelijk op reageren, met soms die achterlijke resperator op, hij is gewoon een achterlijke gladiool. Maar dream on , baby.

   • Dream on?ghostadventures is niet fake,jullie zijn gewoon een stelletje onnozele figuren, kun je bewijzen dat het fake is? of echt? Dus nooit zeggen dat het fake is zonder bewijzen pfffff

     • De vraag was, waarom blijven we toch naar ghost adventures kijken?
      Nou heel simpel, het shock effect. Het is ‘n leuke horrorserie.
      Ik vind sommige reacties wel heel erg goed. Inderdaad mijn hond blaft, gromd en brengt speeltjes naar iets dat ik niet zie.
      Ik ben na de dood van mijn vriend ook aan mijn haren getrokken, voelde ‘n hand op mijn heup of schouder en dat was inderdaad liefdevol en niet evil.
      Dat koude windtje ken ik ook, dat is meestal mijn oma maar kan ook mijn vriend zijn.
      Kun je de spiritbox downloaden?
      Echt waar?!
      Ken je Furby?
      Moet ik er meer over zeggen?
      Dat ding kan antwoord geven. Dát vind ik doodeng!

    • Ik had een tijd terug een video gezien van degene die ermee meedoet
     Hij zij dat dit allemaal nep was.
     En vlak erna hebben ze hem ook uit de show gegooit dus.
     Dat zegt wel genoeg

  • Ik voelde mij met de oudere afleveringen meer aangetrokken dan de nieuwe vanwege de lockdown.

   Ik voel mij tijdens het kijken voornamelijk aangetrokken door het achterliggende verhaal. Of het nou echt is, waarheid maar geïntensiveerd, of ronduit van top tot teen nep is, weet ik niet. Maar ik word met de dag telkens sceptischer dan daarvoor.

  • Lieve Corine…

   Heb je dan niet door dat het gewoon reclame is wat ze doen? Al de apparatuur die ze gebruiken worden elke aflevering steeds weer uitgelegd.
   Geesten zien we nooit, zijn altijd net te laat met de camera enz.
   Er is altijd wel iemand aangeraakt…vaak met 3 krassen wat op een demonische activiteit wijst.
   Het hele programma is fake…ze worden betaald door reclame te maken voor bijv the spiritbox en weet ik veel wat voor aparaten nog meer….GEBRUIK JE VERSTAND DAN ZIE JIJ HET OOK
   ZAG Began is niks meer dan een slim mannetje die op deze manier zijn geld verdiend!
   Hij heeft nog never nooit bewezen dat er ook echt geesten zijn!!! En die zijn er wel!! Hoezo levert hij geen echt bewijs dan? Omdat hij dat niet kan

 12. loop maar es alleen om drie uur in de nacht door een verlaten ziekenhuis, en daag dan maar een demoon of entiteit uit, heb respect is mijn advies.

  • Wij zullen nooit, maar dan ook nooit midden in de nacht demonen of entiteiten uitdagen in verlaten ziekenhuizen, want voor de duidelijkheid: wij geloven dat daar genoeg onverklaarbare dingen gebeuren. Wij geloven niet in TV-programma’s met een crew van 20+ man die locaties onderzoeken die toevalligerwijs wel wat reclame kunnen gebruiken. Ghost Adventures is één van de verslavende series ever, maar vanwege het entertainmentgehalte en niet omdat het zo integer is.

    • Hey edwin..ik ook ..
     Wij doen zelf ook aan ghost hunten.. en voor mensen die er niet in geloven die moeten maar een kat of een hond in huis nemen. Onze hond begint vaak te grommen naar iets wat wij niet kunnen zien bij ons in huis

     • Ik zou ook wel eens willen meegaan, als je toevallig in de buurt van Arnhem/Nijmegen bent. Let wel, ik ben heel sceptisch, maar heb ook vreemde dingen meegemaakt. Toch zoek ik echt wel overal een rationele verklaring voor, tot het tegendeel is bewezen. Ik wil het echt graag onderzoeken, wat waar is en wat niet, maar wel met een heel serieuze instelling. Ik wil geen fake verkondigen, ik wil alleen verkondigen wat écht waar is. Dus zowel rationele verklaringen als eventuele echte activiteiten.

      Ik zou de waarheid willen weten. Ik twijfel aan Ghost Adventures, maar hoe verklaren ze die skeletfiguren op de SLS camera? Hoe kan je dat faken? Dat zou ik ook willen weten. Is dat wel te faken?

  • Heb ik veel rond de wereld gedaan.
   De omgeving lijkt griezelig en soms hoor je wat geluiden. Mensen denken gelijk dat het er dan spookt maar dat is het zeker niet.
   Je moet gewoon kijken wat het geluid maakt en hoe je vind altijd wat.

 13. Jullie moesten een weten wat we hier op aarde allemaal rond hebben lopen dagelijks, om maar te zwijgen over wat er uit ons heelal komt. Toch leuk om te horen dat er gedacht wordt dat het allemaal nep is. Tot dat je zelf iets ervaart wat je niet kunt verklaren.

 14. ik kijk ghost adventures geregeld. Ik ben heel sceptisch zoals zak ook beweerde te zijn tot hij een geest zag. Toen ik het programma begon te bekijken voelde ik mij aangetrokken om het ook te proberen en begon op te zoeken hoe je die apparatuur in je woonkamer kunt krijgen. toen ik zag dat de toestellen exact dezelfde benamingen hadden dan diegene die zij gebruikten begon ik te twijfelen. Ik denk dat het een goeie verkoopstunt is om om mensen in die richting te doen denken zoals ik en dan zouden overgaan tot een aankoop. maar nee ik laat mij niet vangen. Het is aantrekkelijk om te blijven kijken en onze angst dat er niets is na de dood geeft ons op deze manier hoop dat dat mss wel zo zou kunnen zijn. en ja ik blijf twijfelen of er toch mss niet iets is maar ik geloof ook dat ghost adventures fake is en een reclamestunt is die op de mensen hun gevoel speelt om zo hun apparatuur te kopen. nee ik geloof dat ghost adventures fake is!

  • Ze bestaan wel, maar ik erger me altijd aan het feit dat ze bij voorbaat altijd ‘evil’ of ‘demons’ worden genoemd. Er is niemand die de kant van de geest wil horen. Waarom ze boos zijn en ze daar niet wil hebben. Waarom ze iemand aanvallen. De spiritbox is echt, maar als ze eindelijk na 20 minuten een stem hebben, gaan ze naar een andere ruimte ?. Waarom? Ze dagen de boze geesten uit en reageren dan geschokt als ze gekrabd zijn. Really? ?. Ik kijk liever naar echte programma’s waar de overledenen meer met respect worden behandeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten