5 open world videogames waarin wij zouden willen wonen

In een lineaire videogame ga je van level naar level, met een vast ritme wat gedicteerd wordt door de game. Je komt niet ineens iets tegen wat niet bedoeld was om op je pad te komen. In een open world game is dit anders en kun je helemaal zelf indeling geven aan welke kant je opgaat. Nou lijkt de wereld van Fallout ons wat te gevaarlijk, maar in deze 5 videogames zouden wij wel jaren kunnen verblijven:

Horizon: Zero Dawn
Misschien wel de mooiste wereld op deze lijst: Je vindt er zonnige weides, besneeuwde bergtoppen, enorme bruisende steden en verlaten ru├»nes…. en agressieve robots. Maar als je dat negeert houd je een beeldschone wereld over, waar echt in geleefd kan worden. Ga je werken als een robotjager? Open je een winkel in een van de grote steden? Of word je lid van de Eclipse? Genoeg te doen en te zien dus.

Sniper Elite 4 / Just Cause 3
Twee games bij elkaar, want ze staan om dezelfde reden op de lijst: Het voelt in deze games alsof je op een heerlijke Mediterraanse vakantie bent: pittoreske dorpjes, oude kerken en zonnige stranden. In Sniper Elite 4 wordt je helaas wel omsingeld door nazi’s en in Just Cause 3 is elk dorpje door het leger bezet… Vervelend, maar wel te omzeilen. Je kunt je verzetten, maar ook in een bootje rondvaren of een helikoptertocht maken zonder in gevecht te raken. Maar ga je juist niet op vakantie om spannende dingen mee te maken? Ik zeg: Sla die nazi’s!

Final Fantasy XV

Wat een prachtige wereld heb je hier om te verkennen! En het wordt nog beter nadat je de game hebt uitgespeeld, want dan krijg je je vliegende auto! Waanzinnig uitzicht over het gevarieerde landschap vol met jungles, vulkanen en alles ertussenin. Pas op met ’s avonds over de weg gaan, want dan kan er een daemon ineens op het asfalt verschijnen, maar buiten dat is het een veilige wereld met genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld monsters jagen, ingredi├źnten verzamelen of chocobo’s racen.

No Man’s Sky
Met letterlijk honderden planeten die je kunt verkennen, moet er wel een tussen zitten die jij ook leuk vindt. Sowieso is door de ruimte vliegen iets wat iedereen wel wil, maar om dan aan te meren op een planeet waar nog nooit iemand is geweest… dat is een magisch kippenvelmoment waar moeilijk aan te tippen is. En sinds de vele updates is er ook nog een hoop te doen, zoals base building.

Fortnite
Ok ok, hear me out. Het is een veelzijdig eiland met woestijn, meren, bossen en steden en ook nog van alles te doen! Je kunt basketballen, golfen, autoracen, kamperen, sterrenwachten en nog veel meer. Het enige nadeel: Die enge storm die steeds dichterbij komt. Zodra daar een oplossing voor is (en die 99 andere spelers ook oprotten) boeken wij onze vakantie gelijk!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten