5 dingen die wij verwachten te zien in Avengers 4.

Voor we beginnen: SPOILER ALERT. Obviously. Maar voor iedereen die met vragen zit na het zien van Avengers: Infinity War, niet getreurd. Met jarenlange ervaring met films en comics komt een brein vol onzin en dat brein voorspelt nu 5 dingen die we verwachten te zien in Avengers 4.

Captain Marvel
Dit is natuurlijk superobvious. In de post-credits scene zie je Nick Fury vlak voor “the snap” een signaal uitsturen en krijgt als reactie het logo van Carol Danvers, Captain Marvel. Voorspelling: Aan het einde van de opkomende Captain Marvelfilm met Brie Larson blijft zij in de ruimte met de Kree. Doordat de tijd daar anders verloopt dan hier op aarde, zal er 20 earthyears voorbij gaan, maar is Brie Larson nog steeds dezelfde.

Een Deadpool cameo
Thanos is niet de meest nieuwe villain in de comics en over de jaren heeft ‘ie ook veel met Deadpool gevochten. Ze hebben dezelfde love interest (Mistress Death) en om Deadpool te dwarsbomen heeft Thanos hem onsterfelijk gemaakt, zodat hij nooit samen kon zijn met Death. Nu Marvel ook de rechten heeft voor alle helden van Fox, verwachten we kleine hints in A4, tot er een echte crossover komt. Zoals misschien AvX?

Iron Man offert zichzelf op
Als we bij elkaar voegen wat we weten, dan zien we dat het contract van Robert Downey Jr afloopt na A4. We zien ook dat zijn story arc wordt opgezet als een redemption story: Van rijke alcoholist naar held en verder naar mentor van een nieuwe generatie helden. Wat dus luie storytelling, maar passend in het rijtje van Iron Man zal zijn, is dat Tony Stark zichzelf zal opofferen om Spider-Man te redden. Hoe en wat? Dat is nog wel even spannend..

Thanos geeft op
Wat een van de meest interessante karaktereigenschappen van Thanos in de comics is, is zijn onderbewuste verlangen om te verliezen. Hij is zo sterk dat hij niet zomaar zal verliezen, maar doordat hij zichzelf niet waardig vindt zal hij toch altijd onderaan eindigen. In de film zal Captain America waarschijnlijk een hoo-rah-rah speech geven en Thanos zal even vechten… en vervolgens opgeven.

Scarlet Witch en Decimation
In de comics is duidelijk dat Wanda Maximoff een van de sterkste mutanten aller tijden is. Dit was het beste te zien in Decimation: Scarlet Witch werd gek (redelijk terecht) maar gebruikte vervolgens haar krachten om het hele universum te veranderen. Hoe zou dit in Avengers werken? Lastig, want we zagen haar aan het einde in stof veranderen. Maar misschien zien we een Interstellar-esque twist en “love really is the strongest power in the universe”. Cue eyeroll..

 

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten