Spoken zoeken in Noord-Brabant

Wil jij zelf eens op spokenjacht in plaats van alleen maar te kijken naar Ghost Adventures op tv? Dan hier wat Brabantse locaties waar je met je nightvision camera en je EVP recorder naar toe kan gaan (wel ff toestemming aan de eigenaar vragen) om enge geluiden of misschien wel meer op te nemen (please don’t, het lijstje is puur voor entertainment. Laat geesten maar gewoon met rust).

Kasteel Nieuw Herlaer
© Kasteelbeer CC BY-SA 3.0

Kasteel Nieuw Herlaer – Sint-Michielsgestel

In Sint-Michielsgestel op de noordoever van de Dommel ligt Kasteel Nieuw Herlaer. Het gebouw uit de vijftiende eeuw werd o.a. gebruikt als woning, er werden geestelijken opgeleid, was een doveninstituut en later werden er diep zwakzinnige kinderen opgevangen. Genoeg kansen voor paranormale activiteit dus. Vooral de toren zou niet pluis zijn en in of om het kasteel raakt ‘iets’ je zomaar aan, hoor je huilende mensen die er niet zijn en zie je als je veel geluk hebt een mysterieuze groene lichtcirkel.

Zionsburg Vught
© Peter van der Wielen CC BY-SA 3.0

Zionsburg – Vught

Ooit begonnen als middeleeuws commandeurshuis (met ondergrondse gang!) van de Duitse Orde om in 1543 door Maarten van Rossum afgebrand te worden. In 1663 werd de boel weer opgebouwd en Johan Lodewijk Marggraf kocht het landgoed in 1882. Na een door een oude kachel veroorzaakte brand in 2003, waarbij laatste bewoners Ewald Marggraf en zijn hond overleden, staan er nu alleen nog een paar muren. Op een verhaal over een creepy licht en het koetshuis dat zonder verklaring in brand vloog na, zijn er niet veel spookverhalen te vinden over het gebouw, maar je kan je voorstellen dat het behoorlijk spannend is om hier ’s nachts rond te lopen aangezien Ewald op het terrein begraven is.

Moerputtenbrug Vlijmen
© MarkDB CC BY-SA 3.0

Moerputtenbrug/Zwarte brug – Vlijmen

Een gerenoveerde voetgangersbrug, die vroeger gebruikt werd als spoorlijn voor zowel materialen als voor deportatie in de Tweede Wereldoorlog. Naast het voelen van een ijzige kou kan hier je elektronica er mee op houden en hoor je misschien geluiden van treinen, auto’s en mensen die doodsangsten uitstaan. Dat er vroeger giftige loodmenie van de brug afbladderde, helpt ook niet echt mee aan de reputatie, maar verklaart misschien wel waarom je daar rare dingen ziet en hoort.

hotel mastbosch Breda
© G. Lanting CC BY-SA 3.0

Hotel Mastbosch – Breda

Al jaren verschijnt er in een kamer (welke is onbekend, maar eentje met schuifdeuren) een achttienjarig meisje die door meerdere gasten gezien is. Het zou gaan om een Belgisch meisje dat in de Tweede Wereldoorlog vermoord is door de Duitsers. Ze doet overigens niets. Ze staart alleen maar (wat al eng genoeg is natuurlijk).

Kasteel Nemerlaer Haaren
© Kasparvp CC BY-SA 2.5

Kasteel Nemerlaer – Haaren

Vroeger een woning en nu nog steeds een woning, maar wel eentje waar je concerten en exposities kan bezoeken. Dat het er spookt werd lang geleden al beweerd; als je om twaalf uur langs het laantje liep, dan zweefde ze daar rond en kon je haar horen. Later bleek dat dit uilen waren. Ook zou het spook er voor hebben gezorgd dat alles in het kasteel ging rotten, maar ook hier bleek het door iets anders te komen, namelijk de aardappelen die in de wijnkelder lagen. Debunked! Toch wordt hier wel eens een gedaante van een witte, zwangere vrouw gespot. Het zou gaan om een jonkvrouw die door de kasteelheer in drie stukken is gehakt, omdat ze terug naar Frankrijk wilde. Lekker dan.

Huize Nazareth Tilburg
© Johan Bakker CC BY-SA 4.0

Huize Nazareth – Tilburg

Een internaat waar vroeger de kinderen misbruikt werden door de fraters is ten eerste gruwelijk en ten tweede voer voor spookverhalen. De studenten die er nu wonen maken van alles mee; van voelen dat je vriendje bij je in bed komt liggen en erachter komen dat er helemaal niemand is tot het zien van schimmen en het horen van mannenkoren.

Nerd13 is niet aansprakelijk voor trauma’s, enge dromen, bezetenheid en/of aanhoudingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten