Films die invloed op mijn leven hebben gehad (de Karlijn editie)

Films kunnen meer dan alleen vermakelijk zijn. Soms hebben ze een mega impact op jouw manier van leven. Zo kan je bijvoorbeeld door het zien van Wild ook een trail van 161 km gaan lopen of door het zien van Final Destination 3 nooit meer onder een zonnebank gaan of in een achtbaan stappen. Dit zijn de films die life-changing voor mij waren (spoiler: af en toe best gênant).

©IMDb

Jaws

Hier sta ik niet alleen in, denk ik. Er zijn genoeg mensen die na de kaskraker van Steven Spielberg niets meer met the Big Blue te maken willen hebben. De zee (of een meer, rivier, singel, plas water) is ook voor mij vijandelijk gebied. Ook als het bloedheet is en het is de enige manier van verkoeling. Als zoonlief er in wil dan ga ik nog tot mijn enkels mee en de rest mag hij met zijn vader doen, al heb ik liever dat ze allebei op het strand blijven. Erg reëel is deze angst niet, want ik weet best dat haaien niet met enige regelmaat in de Noordzee voorkomen, maar er verdwaalt de laatste tijd zoveel in de zee, dus better safe than sorry!!

©IMDb

Child’s play

Als je grote broer het in jouw achtste levensjaar een goed idee vindt om Child’s Play te kijken, dan doe je daar uiteraard niet moeilijk over (waar waren onze ouders op dat moment?). Had ik beter niet kunnen doen. Weg was mijn onschuld en al mijn poppen werden meteen naar zolder verbannen en ik heb er nooit één meer in huis gehad. Totdat mijn kind een 50 cm grote Pardoespop van zijn opa en oma kreeg. Eentje van pluche, maar wel met een plastic gezicht, een ‘I’m gonna haunt you in your nightmares’ blik in zijn ogen en belletjes aan zijn muts en voeten. De afspraak hier is dat de pop niet mee naar boven mag. Ik wil niet middenin de nacht wakker worden door het geluid van rinkelende pardoesbelletjes. Ow, en maak je geen zorgen; zoon heeft nog genoeg andere pardoes- en eftelingknuffels in zijn bed liggen die er een stuk vriendelijker uit zien. Knuffels: prima. Poppen: nee.

Elke andere horrorfilm die ik heb gezien

Door alle horrorfilms die ik in heel mijn leven (en ik ben jong begonnen) heb gezien, ben ik ondertussen meester geworden in het mezelf zo in bed nestelen dat monsters en spoken niet bij me kunnen. Zo liggen al mijn ledematen onder de deken zodat niets mij uit bed kan sleuren, heb ik de deken tot over mijn oor getrokken zodat Gremlins er niet aan kunnen knabbelen en ligt het uiterste hoekje van de deken tussen mijn andere oor en het kussen, omdat ik ooit een film heb gezien waarin de geesten via het kussen de hoofdpersoon lastig vielen. Nu denk ik niet meer dat ik meteen uit bed zal worden getrokken als mijn teen buiten de deken ligt, maar het is een manier van slapen die ik mezelf heb aangeleerd om überhaupt nog in slaap te komen.

©IMDb

Suffragette

Is er dan geen film die een positieve invloed op mij heeft gehad? Zeker wel! Mijn stem uitbrengen is voor mij nooit echt een prioriteit geweest. Geen tijd, geen zin, waarom zou ik, bla bla bla. Totdat ik deze film zag. Er zijn zoveel vrouwen geweest die heel hard hebben gevochten zodat ik nu kan stemmen en wie ben ik dan om deze stem weg te gooien? Precies, met niet meer stemmen kon ik dus niet meer akkoord gaan. Dus nu ga ik trouw naar de stembus voor elke verkiezing waar ik een stempas van krijg. Ik mag me (van mezelf) nog wel iets meer verdiepen in de standpunten, maar het gaat de goede kant op.

Welke films hebben invloed op jouw leven gehad?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten