5 beste halloween films voor het hele gezin

Halloween komt er weer aan en dat betekent skeletten, pompoenen en enge films! Maar wat nou als je met kids thuis zit die je graag mee wilt nemen in het seizoen, maar niet wilt traumatiseren? Zoek niet verder, want hier zijn vijf Halloween films die je met het hele gezin kunt kijken.

Hocus Pocus
Één van mijn aller favorietste films aller tijden is de hilarische Hocus Pocus. Per ongeluk komen drie heksen terug tot leven en zij hebben slechts één nacht om te zorgen dat ze nooit meer zullen sterven. Geleid door de fantastische Bette Midler is deze film vol humor, muziek en kindvriendelijke schrikmomenten. Plus: Je maakt overal gelijk vrienden als je deze film ergens quote.

ParaNorman
Absoluut prachtig geanimeerd en een voice cast waar je u tegen zegt, maar bovenal een hilarisch avontuur. Norman kan al zijn hele leven met geesten praten (geen enge Sixth Sense spoken, maar meer Ghost Whisperer) en wordt daardoor enorm gepest. Totdat zijn woonplek op het punt staat verwoest te worden en Norman de enige persoon is die het kan stoppen. Klinkt misschien heftig, maar door de humor blijft de toon lekker luchtig.

Coco
Dia de los Muertos afschrijven als “Mexican Halloween” doet het geen eer aan, maar qua sfeer past Coco prima in dit lijstje. Miguel reist af naar de stad van de doden om met zijn voorouders te kunnen praten en maakt er van alles mee. Disney Pixar maakt zelden een slechte film, maar zo goed als Coco zijn ze bijna nooit. Muziek, sfeer, hartverwarmende boodschappen én een spotlight op een vaak minder zichtbare cultuur in Hollywood, we raden deze ten zeerste aan!

What We Do In The Shadows
Voordat je Taika Waititi kende van Thor: Ragnarok, maakte hij de fantastische What We Do In The Shadow, een mockumentary over het dagelijkse leven van een stel vampieren in Nieuw Zeeland. Het is lastig uit te leggen wat deze film zo goed en memorabel maakt, omdat je ‘m vooral zelf moet kijken. Er gebeuren geen bloederige slachtpartijen of enge mensenjachten, dus ook de kids kunnen deze kijken. Al is er wel één van de vampiers een enorme creep…

De Griezelbus
Wie is er niet opgegroeid met de boeken van Paul van Loon? De film zit heel anders in elkaar en verwacht geen weerwolf-turned-vampier die enge verhalen voorleest aan een bus vol kinderen, maar een spannend avontuur over Onnoval die gepest wordt door zijn klasgenoten en als wraak ‘De Griezelbus’ regelt. Niet te eng, prachtig camerawerk (al zullen kinderen daar niet zo op letten) en deels opgenomen in het vroegere huis van de overgrootmoeder van de halve Nerd13 redactie.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten