5 games waar we maar niet mee kunnen stoppen

Je kent ze wel: Die games die je elke dag wel even wilt spelen. Voor sommigen is het games als The Witcher 3: Wild Hunt, met zijn honderden quests of de hit van het moment Red Dead Redemption 2, om rustig over de prairie te verkennen. Soms is het een game die je blijft spelen voor de trophies en soms is het omdat al je vrienden nu online zijn en het tijd is voor een rondje knallen en kletsen. Whatever je reden is, hier zijn vijf games waar wij maar niet mee kunnen stoppen:

Fortnite
Duh. Bijna elke dag ben ik wel in de Battle Bus te vinden om snel een rondje Fortnite te spelen. Niet alleen omdat het de game zich uitstekend leent om met je vrienden andere spelers af te maken, maar ook omdat de community alleen maar groter lijkt te worden. Je hoeft nooit lang te wachten voor een match en elke ronde lijkt er een goeie mix van spelers te zijn: De 12-jarige schreeuwers, de stoners, de n00bs, de pro’s en iedereen daartussenin. Plus door constante updates en vernieuwingen blijft de game spannend voor iedereen.

League of Legends
Hier is eigenlijk het tegenovergestelde van Fortnite waar, omdat de updates veel langzamer en kleiner zijn. Ook de community van LoL staat bekend als misschien de meest toxic die je kunt vinden, dus waarom blijf je dit toch spelen? Kort gezegd omdat de gameplay na al die jaren nog steeds staat als een huis. Mijn tip: Vind iemand (of een team) waar je goed mee kunt communiceren en probeer zo min mogelijk met “fills” te spelen.

Marvel Puzzle Quest
Volgens mijn iPhone speel ik dit… te veel. Maar laten we heel eerlijk zijn: Deze match-3 game met rpg elementen is ook veel te verslavend. Maar het is verfrissend om zo’n diepe game te spelen met zo’n simpele opzet en dat allemaal op je telefoon. En gratis! Je kunt zeker dingen kopen, maar in de vier jaar dat ik nu speel heb ik me kunnen inhouden en je komt ook net zo ver zonder je portemonnee open te trekken.

Mad Max
Ik heb dit spel na het downloaden ook vrij snel weer links laten liggen. Maar toen ging het knagen. Was het autorijden bewust zo slecht? Blijkt van wel, omdat je je auto aan alle kanten kunt upgraden. Kan ik dat ene fort nog snel even veroveren? Sure, maar kijk wat een spannende dingen je onderweg nog tegenkomt. Zo speel ik steeds een weekje en dan weer vijf weken niet. Weekendje aan en weer een maand niks. De game leent zich hier uitstekend voor, ook met controls die je zo weer herleerd hebt.

Pokemon GO
Een beetje net als Mad Max, met Pokemon GO ben ik tussentijds een paar keer gestopt. Maar als je dan zo’n grote update ziet, dan lonkt het toch weer. Mijn favoriete update is recent gedaan, waarbij je niet constant de game open hoeft te hebben: De stappenteller in je telefoon update Pokemon GO nu ook! Scheelt een hoop batterij en frustratie wanneer je weer eens de app bent vergeten te openen. Zeker dus terugzetten!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten