5 bekende Hollywood samenwerkingen

Als het werkt, dan werkt het. Waarom zou je verder zoeken als je weet wat voor vlees je in de kuip hebt door je vorige films? Net zo makkelijk en daarom hebben deze regisseurs hun favoriete artiesten onder hun sneltoetsen staan.

Tim Burton en Johnny Depp

Tim Burton/Johnny Depp
We beginnen met een makkelijke. Sinds hun eerste ontmoeting in 1990 op de set van Edward Scissorhands is de vriendschap ‘aan’. In totaal hebben ze samen aan zeven films gewerkt, Ed Wood (1994), Sleepy Hollow (1999), Charlie and the Chocolate Factory (2005), Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007), Alice in Wonderland (2010) en Dark Shadows (2012). Vaak zie je Helena Bonham Carter ook ergens in deze films terug. De samenwerking staat nu op een laag pitje. Maar Burtons Beetlejuice 2 heeft nog geen cast, dus wie weet zien we Depp daar nog in terug.

Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio

Martin Scorsese/Leonardo DiCaprio
Ok, deze is ook best duidelijk. Deze samenwerking begon in 2002 op de set van Gangs of New York. Sinds deze film hebben ze nog aan vijf andere producties gewerkt, namelijk The Aviator (2004), The Departed (2006), Shutter Island (2010), The Wolf of Wall Street (2013) en The Audition (2015). Ook staan er nog drie op de planning; Killers of the Flower Moon, The Devil in the White City (serie) en Roosevelt. Overigens heeft Scorsese nog een favoriet, namelijk Robert de Niro. Zij hebben maar liefst tien keer samengewerkt.

Christopher Nolan en Hans Zimmer

Christopher Nolan/Hans Zimmer
Een beetje een vreemde eend in de bijt, want hier gaat het om muziek. Als Christopher Nolan muziek voor zijn film nodig heeft, dan belt hij (en gelijk heeft hij) Hans Zimmer. Zij hebben maar liefst zes keer samengewerkt. Dat is veel, want Nolan heeft nog maar een stuk of tien echte Hollywood films op zijn CV staan. Het begon in 2005 met Batman Begins en werd gevolgd door The Dark Knight (2008), Inception (2010), The Dark Knight Rises (2012), Interstellar (2014) en Dunkirk (2017). Als Nolan de muziek heeft veilig gesteld dan belt hij Michael Caine; zij hebben elkaar zeven keer op een set gezien.

Peter Berg en Mark Wahlberg

Peter Berg/Mark Wahlberg
Een redelijk nieuwe samenwerking die pas in 2013 begon op de set van Lone Survivor. Peter Berg is nogal van de ‘USA USA’ films met mooie shots van een Amerikaanse vlag die overeind blijft staan in wat voor omstandigheden dan ook. Mark Wahlberg is dan de logische keuze om de Amerikaanse held te belichamen. Na 2013 hebben ze nog samengewerkt aan Deepwater Horizon (2016), Patriots Day (2016), Mile 22 (2018) en staat Wonderland nog op de planning waarvan we vast en zeker ook een ‘America, f*ck yeah’ gevoel zullen krijgen.

Mike Flanagan en The Haunting of Hill House

Mike Flanagan/vrijwel iedereen uit The Haunting of Hill House
Mike Flanagan was voor The Haunting of Hill House nog niet zo bekend en had ook nog niet zo heel veel gemaakt. Maar van bijna elke film die hij heeft gemaakt, heeft hij een acteur of actrice geleend voor één van de engste series ever. Zo waren Carla Gugino (die Olivia Crain speelde), Kate Siegel (de volwassen Theodora) en Henry Thomas (de jonge Hugh Crain)te zien in zijn Gerald’s Game (2017). Die laatste twee waren samen met Elisabeth Reaser (de volwassen Shirley) en Lulu Wilson (de jonge Shirley) te zien in Ouija: Origin of Evil (2016). Kate Siegel speelde ook de hoofdrol in Hush (2016) en speelde ze in Oculus (2013). Ook Annabeth Gish (Mrs. Dudley) had een rol in Before I Wake (2016). Je zou je bijna buitengesloten voelen als je in een film van hem had gespeeld en niet gevraagd werd voor iets anders. Overigens staat Doctor Sleep voor dit jaar gepland en daar speelt dan weer niemand van bovengenoemde serie in.

Afbeeldingen komen van IMDb

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten