Review: Pokémon Detective Pikachu

Pokemon Detective Pikachu
©IMDb

Het is tegenwoordig een ding om je jeugdsentiment op het witte doek te zien; denk bijvoorbeeld aan Transformers, Power Rangers, Teenage Mutant Ninja Turtles en binnenkort ook Sonic. Aan die lijst mag Pokémon natuurlijk niet ontbreken.

In een wereld waar iedereen een Pokémon partner heeft, leeft Tim (Justice Smith) een loners bestaan bij zijn oma. Tuurlijk, hij heeft wel een baan en een beste vriend, maar hij is toch anders dan anderen. Hij heeft geen behoefte aan een mysterieus wezentje aan zijn zijde en vindt het allemaal wel prima. Tot dat hij noodgedwongen naar Rime City moet om met de hulp van Pikachu (die zich nogal opdringt) een mysterie rondom zijn vader te ontrafelen.

Voor iemand die zijn of haar hele leven al bezig is (of er net mee begonnen is) met Pokémon is dit een hele leuke film. Charizard, Jigglypuff, Psyduck, Nemashu; het is dan ook een feestje der herkenning. Ryan Reynolds speelt Pikachu niet mega Deadpool, de visuele effecten zijn weer om over naar huis te schrijven en het verhaal is niet al te moeilijk.

Maar het verhaal is ook niet sterk genoeg om de mensen die geen liefhebber van Pokémon zijn geïnteresseerd te houden. Het is allemaal een beetje makkelijk en de plottwisten zie je al vanaf de eerste vijf minuten aankomen. Het voelt echt als een kinderfilm, maar dat is als je naar het werk van regisseur Rob Letterman (Monsters vs. Aliens, Shark Tale, Gulliver’s Travel) niet zo heel raar. En het is ook helemaal niet erg, aangezien er heel veel kinderen as we speak met Pokémon bezig zijn. Maar om een breder publiek aan te spreken, naast de fans en de kids, had het allemaal wel wat spannender gemogen.

Score: 6,5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten