4 beste moderne Australische series

De kans is redelijk groot dat alle series die jij kijkt uit één van twee plekken komen: Nederland of de VS. Soms misschien een Brits kostuumdrama of een Duitse detective, maar veel anders lijkt niet ons land binnen te komen. Best zonde, want aan de andere kant van de wereld maken ze ook goeie televisie. Dit zijn vier series uit Australië die het kijken waard zijn.

Please Like Me
Je zult in het begin de hoofdrol niet leuk vinden en misschien aan het einde nog steeds niet, maar het is een fascinerend verhaal wat hier vertelt wordt. Problemen met familie, mental health en vriendschappen komen in brute eerlijkheid (en humor) voorbij. Als je niet schuwt van een deprimerende serie, dan kun je deze nu bingen op Netflix.

Mr Inbetween
Een man die werkt in “beveiliging” en wel eens zijn handen vuilmaakt om geld terug te krijgen voor zijn baas is vaak niet super charmant. Maar in deze serie ga je toch snel sympathiseren met Ray, die moreel wel de juiste keuzes wil maken. Grappig, gewelddadig en een hoofdrol waar je vreemd genoeg vrienden mee wilt worden. Of in ieder geval uit de weg van wilt gaan.

Glitch
Zou het fijn voor de levenden zijn als de doden ineens terug tot leven komen? In Glitch gebeurt dit bij een paar (on)gelukkigen. In deze sci-fi thriller serie wordt gezocht naar het wat en waarom achter de wederopstanding van enkele locals. Het wordt soms een beetje soapy maar door de diverse personages blijf je geïnteresseerd.

Secret City
Houd je net als ik van geopolitiek, thrillers en Anna Torv (van Fringe) dan zit je met Secret City helemaal goed. Spanningen tussen Australië en China lopen hoog op en het escaleert elke aflevering meer. Je weet nooit echt wie je het goed wilt zien doen en het plot houdt je op je tenen. Gebaseerd op net zulke spannende boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten