Review: Godzilla: King of the Monsters

Godzilla King of the Monsters
© IMDb

Het is zo’n vijf jaar later dan de gebeurtenissen uit Godzilla (2014). Huizen zijn weer opgebouwd, gezinnen zijn gebroken en Godzilla is nergens te bekennen. Organisatie Monarch is op zoek naar hem en andere ‘Titans”, maar als ze vinden wat ze zochten, begint de ellende pas echt.

Laten we eerlijk zijn; een monsterfilm kijk je niet vanwege het goede verhaal. Die kijk je omdat je reusachtige monsters op het grote scherm met elkaar wilt zien vechten. Helemaal als ze vuur, bliksem of radioactief materiaal spuwen. Je kan in ieder geval een heleboel spektakel verwachten.

Het verhaal is vrij standaard; na vijf jaar is nog niet iedereen bekomen van de eerste ramp en iedereen verwerkt dat op zijn eigen manier. De een wordt natuurfotograaf (Kyle Chandler), de ander werkt voor Monarch en is op zoek naar meer ‘Titans’ (Vera Farmiga). Voeg daar nog een dochter (Millie Bobby Brown) aan toe en je hebt je gebroken gezin.

Dan hebben we nog een reden nodig om meer grote monsters in de film te hebben en die is ver van origineel. Vergeet ook niet de plot twists en de uitkomst die je al vanaf de eerste vijf minuten ziet aankomen. Maar het is geweldig om reusachtige wezens tegen elkaar te zien vechten en dat zijn dan ook echt de scènes waar je op zit te wachten. CGI anno 2019 is a-ma-zing en als je naar de IMAX versie gaat dan schud je uit je stoel elke keer als Godzilla een stap zet. Geloof me, dat wil je.

Het is een leuke toevoeging aan de MonsterVersie die nu na Godzilla (2014) en Kong: Skull Island (2017) uit drie films bestaat. Laten we zeggen een 5 voor het verhaal, een 9,5 voor het spektakel.

Score: 7

O, en vergeet de after credit scène niet

1 comment

  1. het is inderdaad niet zo goed als de eerste film. na veel gelezen te hebben op het internet heb ik hem dan ook bekeken wat in de eerste film zit vind ik in de tweede film niet terug. de laatste stukken vind ik het best de gevecht met godzilla en de draak. mooie speciale effecten goed beeld zeer helder van kwaliteit ook de monsters zijn erg goed. voor dat allen vind ik de film goed. maar toch mis ik de godzilla zoals in de japanse versie altijd genieten. maar ik vind het een beetje teleurgesteld dat hij niet is gebleven godzilla zoals vroeger die leek meer op een dinosaurus en dan natuurlijk hebben ze weer ingespeeld op een onderwerp dat erg veel besproken en veel over te doen is in deze eeuw het klimaat. dan vond ik de film scull island veel beter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten