Review: Brightburn

Brightburn
©IMDb

Midden in het al superheldengeweld was daar ineens Brightburn. Uit de pen van de gebroeders Brian en Mark Gunn en met James Gunn als producer. Dat moet haast wel goud zijn, toch? Nou, dat is het niet helemaal, maar de film is zeker vermakelijk.

In het stadje Brightburn, Kansas wonen Tori (Elizabeth Banks) en Kyle Breyer (David Denman). Ze willen graag een kind, maar het lijkt niet te lukken. Dan stort er iets uit de ruimte met een baby er in vlak bij hun huis neer. Ze besluiten deze op te voeden, want wat moet je er anders mee? Dat komt je vast bekend voor, maar Superman wil de aarde juist wil beschermen en Brandon (Jackson A. Dunne) wil er hele andere dingen mee doen.

Het hele ‘Superman, maar dan slecht’ concept is een erg leuk idee. Het is ook prima uitgewerkt. Brandon’s stappen zijn redelijk te voorspellen, maar bevatten toch steeds een twist. Hij verandert langzaam van een tiener in een koudbloedige moordenaar en lijkt daar af en toe wel mee te worstelen (wat hem wel weer menselijk maakt). Maar vaker ook niet en je vraagt je af of een happy end hier wel mogelijk is. En of je dat wel wilt. Het is geen mega horror, maar heeft wel hier en daar wat jump scares. De hele film laat je ongemakkelijk voelen en dat is vaak waar je naar op zoek bent bij enge films.

Maar maak je geen zorgen. Je licht kan gewoon uit vannacht, want zo eng is het ook weer niet. Het meest storende is het gedrag van de ouders (vooral moeder) die maar blijven ontkennen dat er iets met hun alienkind aan de hand is. Wel heel herkenbaar, moeders (waaronder yours truly) schieten vaak in de verdediging als hun kind op wat voor manier dan ook wordt aangevallen. Iets meer achtergrondinformatie over Brandon zou leuk zijn. Zoals van welke planeet komt hij en waarom is hij niet eerder getriggerd door iets?

Toch is het zeker een vermakelijke film. Het is weer eens wat anders dan wat we nu allemaal voorgeschoteld krijgen en dat is altijd verfrissend.

Score: 7,5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten