Review: X-Men: Dark Phoenix

X-Men: Dark Phoenix
©IMDb

De X-Men reeks is bij veel mensen favoriet en Dark Phoenix is toch wel de afsluiter van de serie, omdat het de laatste uit de handen van Fox is. Wie weet welke kant het nu op gaat nu Disney aan het stuur staat. Is het gelukt om een waardige afscheid te creëren?

Na een ruimtemissie waarin Jean (Sophie Turner) geraakt wordt door een ‘zonnevlam’, krijgt zij langzaamaan krachten die ze niet onder controle kan houden. Ze verandert in iets waar de mensheid niet vrolijk van wordt en het is aan Charles Xavier (James McAvoy) en zijn X-Men om dit tegen te houden.

Dit soort films, of het nu Avengers, Justice League of X-Men is, zijn altijd een genot om naar te kijken. Er is anno 2019 zoveel mogelijk en het is elke keer weer een visueel spektakel. Het ziet er zo goed uit en je waant je echt tussen de superhelden. Dat geldt ook voor X-Men: Dark Phoenix.

Maar tussen al die pracht en praal heb je soms echt wel een verhaal nodig; zeker bij iets wat al een aantal films lang opgebouwd wordt. Dit is de zevende film in de reeks en de twaalfde in het hele X-Men universum. Dan verwacht je toch wel wat. Verhaallijnen die afgerond worden, personages die zich gedragen naar hun karakter, spanning, verdriet en dat soort dingen.

Het regiedebuut van Simon Kinberg mist dit te veel. En dat is vreemd, aangezien hij eerder aan vier andere X-Men films (als producent of scenarist) heeft meegewerkt. Dan zou hij toch wel wat moeten weten. Het is geen mega slechte poging, maar het hele gebeuren pakt je gewoon niet. Het voelt gewoon de hele tijd ‘meh’. Zelfs met de muziek van Hans Zimmer op de achtergrond. Hans for life, maar het lijkt alsof hij hier echt zijn muziek heeft aangepast aan het niveau van de film.

Of het nu komt door de regie, het plot, het acteerwerk of iets anders; geen idee. Waarschijnlijk all of the above. Misschien dat er in de toekomst nog iets van gemaakt kan worden.

Score: 5,5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten