5 zeldzame trophies waar wij stiekem heel trots op zijn

Sinds je op je XBox en Playstation achievements en trophies kunt halen, is er een nieuw soort gamer ontstaan: De trophy hunter. Deze gamer haalt de ultieme voldoening uit een game door 100% van een game uit te spelen en alle (soms hele vreemde) opdrachten die een trophy list je geeft te doen. De kroon op al je werk is voor Playstation gamers de Platinum trophy, maar soms zijn er ook gouden trophies die zó moeilijk zijn, dat ze enorm zeldzaam worden. Dit zijn vijf trophies waar ik erg trots op ben:

©Square Enix

Deus Ex: Mankind Divided – Pacifist (2.3%)
Het einde halen in deze game is al moeilijk zat. Maar om het einde te halen zonder ook maar één vijand (inclusief eindbazen!) te doden, dat is bijna onmogelijk. En het is mij toch gelukt. Ook mede doordat ik me vaak niet echt super voel bij het neerschieten van onschuldige bewaking, zij doen tenslotte ook maar hun werk. Met een stun gun kwam ik gelukkig heel ver.

©From Software

Bloodborne – Bloodborne (5.7%)
Een game die bekend staat om de hoge moeilijkheidsgraad heb ik niet alleen uitgespeeld, maar ook de platinum trophy gehaald. Drie verschillende eindes, tientallen Chalice Dungeons (de optionele sidequests) en de meest nachtmerrie opwekkende monsters die je kunt bedenken. Was het het waard? Absoluut. Wat een topgame.

©Housemarque

Resogun – NAVDML (0.3%)
Twin stick shooter Resogun is helemaal mijn jam. Top soundtrack, top graphics en gameplay die na een hele tijd nog steeds speelt als een van de beste. Maar voor de trophy NAVDML, dat staat voor No Abilities, Veteran Difficulty, Mefitis Level moet je één van de moeilijkste levels spelen met een schip dat letterlijk niks kan. Brutal!

©WB

Mad Max – Halls of Valhalla (0.7%)
Voor deze platinum trophy moet je over de hele kaart op honderden locaties alle taken doen. Je verzamelt foto’s, auto’s, vernietigt totems, doet races, alles wat je maar kunt bedenken in de enorme wereld vol zand, vijanden, bloed en meer zand. En de pech is, voor sommige mensen glitchen bepaalde dingen tijdens je game, waardoor je niet eens de platinum kunt halen. Tot op heden is dit nog niet gefixt, maar in mijn geval was het gelukkig niet nodig.

©SEGA

Yakuza Kiwami – Sexy Ron (1.5%)
Allereerst: De beste trophy naam aller tijden. Voor deze trophy moet je niet alleen een potje mahjong spelen (Ron is een term in het spel, vandaar), maar je moet dit ook nog eens samen doen op een date met één van de hostessen die je leert kennen tijdens de game. En laten we heel eerlijk zijn, wie snapt mahjong?

2 comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten