Poppen die zich uitstekend lenen voor een horrorfilm

Naast Annabelle en Chucky (die allebei een waargebeurde versie hebben) zijn er nog meer poppen die het hun eigenaren moeilijk maken. Nu Child’s Play en Annabelle Comes Home in de bioscopen draaien, is het tijd om te kijken welke poppen er nog meer in de schijnwerpers kunnen staan.

Mandy
Ok, deze pop heeft al een film. Maar wel een hele slechte (een 2,7 op IMDb), dus dat moet vast beter kunnen. Deze porseleinen baby uit omstreeks 1910 wordt volgens de verhalen bewoond door haar eigen maakster. De laatste eigenaresse wilde er van af vanwege het vele nachtelijke gehuil van Mandy. Nu horen de medewerkers van Quesnel Museum in Canada het verdriet. De pop zit hier in haar eentje in een vitrine, omdat ze de andere poppen omduwt.

Ruby
Het verhaal bij oude poppen is vaak dat de eerste eigenaar of maker stierf met de pop in zijn of haar handen. Daar begint de ellende meestal en dat is bij Ruby niet anders. Ze staat er om bekend om uit zichzelf van de ene kamer in de andere kamer te komen. Ook zorgt ze er voor dat je misselijk wordt als je haar oppakt. Na jarenlang op zolder te hebben gelegen, is ze gedoneerd aan het Traveling Museum of the Paranormal & Occult.

Charley
Als je in 1968 op zolder een kist vindt met daarin een oude pop omringt door Bijbelteksten en kranten uit 1930 dan is dat meestal geen goed nieuws. Maar een pop is een pop en Charley werd op een plank bewaard waar hij al gauw uit zichzelf van plek wisselde met andere poppen. Pas nadat de jongste dochter van de eigenaar vertelde dat de pop ‘s nachts tegen haar praatte en zij krassen op haar lichaam kreeg, werd hij weer naar zolder verbannen. Ook hij werd later gedoneerd; je kan hem nu bewonderen in Beverly, Massachusetts in het winkeltje Local Artisan.

Island of the dolls
© Esparta Palma CC BY 2.0

Island of the Dolls
Niet één, maar een heel eiland vol enge poppen. Ergens in de Xochimilco kanalen, vlakbij Mexico-Stad vind je een klein eiland dat krioelt van de plastic poppen. Het verhaal gaat dat de kluizenaar Don Julian Santana Barrera (die op het eiland woonde) het lichaam van een verdronken meisje met een pop vond. Dit wordt nergens bevestigd, maar om haar te eren en om zichzelf te beschermen hing hij de pop op in een boom. Daarna plaatste hij elke pop die voorbij dreef ergens op zijn eiland. Hoewel de gastheer inmiddels zelf overleden is, kan je er nog steeds heen. Mensen die hier komen horen het gefluister van poppen.

Letta
Naast een enge pop is Letta ook nog een inkomstenbron voor Kerry Walton. Deze 200 jaar oude pop is in bezit gekomen toen hij zo dapper (of zo dom) was om in de jaren 70 een haunted house in Australië te onderzoeken. Daar vond hij Letta en het eerste wat je dan doet is hem (ja, hem) mee naar huis nemen. Daar begon uiteraard de ellende; kinderen werden schreeuwend wakker, honden wilden de pop kapot bijten en Letta bewoog uit zichzelf. Nadat Walton in geldnood kwam, probeerde hij de pop te verkopen, maar een onzichtbare kracht hield hem fysiek tegen. Dan maar houden en het land rondreizen zodat ik met de Letta op tv kan komen en mensen me kunnen betalen om met de pop op de foto te kunnen, moet Walton gedacht hebben. Volgens de experts is het de geest van een verdronken jongetje die voor alle onverklaarbare gebeurtenissen rondom Letta zorgt.

Amanda
Amanda is sinds 2003 als twintig keer verkocht en te koop gezet op Ebay. Telkens als er na de koop vreemde dingen gebeurden, wilden de eigenaren er van af (logisch natuurlijk). Denk aan het zorgen voor nachtmerries, hallucinaties, je aankijken met een creepy grijns en je huis vernielen. Als ze gelukkig is dan zit ze netjes op haar stoel. Als ze zich verveelt, sloopt ze alles zodat ze naar een nieuw huis kan. Althans; zo gaan de verhalen. Ze ligt nu een in kist ergens bij onderzoekers in Atlanta.

Okiku
In 1918 kocht de Japanse Eikichi deze pop voor zijn 2-jarige zusje Okiku. Zij blij, best brother ever, je kent het wel. Maar helaas stierf ze door een verkoudheid. De familie hield de pop en zette het op een altaar om Okiku te herinneren. Totdat ze zagen dat het haar van de pop begon te groeien. Vreemd. Dat moest wel betekenen dat de geest van Okiku in de pop was gaan zitten en daarom werd deze naar de Mannenji Temple in Iwamizawa City gebracht. Daar knippen ze netjes haar haar, maar het blijft steeds terug groeien. Als dat het ergste is dan valt het eigenlijk wel mee.

Pupa
Pupa en haar eigenaresse zijn van 1920 tot 2005 beste vriendinnen geweest. Ze vertelden elkaar alles, reisden samen de wereld rond en dat soort vriendinnendingen. Maar sinds de door van haar eigenaresse zit Pupa in een glazen vitrine bij de erfgenamen. En dat vindt ze helemaal niets. Ze tikt tegen het glas, verandert van positie en schrijft boodschappen zoals ‘Pupa hate’ aan de binnenkant van haar glazen gevangenis. Haar locatie wordt geheim gehouden, maar haar eigenaresse was Italiaans, dus ik zou daar ergens beginnen met zoeken.

Joliet
Joliet is een pop die je als vrouw zijnde niet als cadeau wil krijgen. Ze is al jaren in dezelfde familie, dus als je daar niet bij hoort, heb je eigenlijk niks te vrezen. Vier generaties geleden kreeg een zwangere vrouw van een jaloerse vriendin Joliet. Helaas zat er een nogal nare vloek op; iedere vrouw uit de familie zou twee kinderen krijgen, een jongen en een meisje, maar de jongen zou na drie dagen al sterven. Tot op de dag van vandaag is dit uitgekomen. En er zit niet alleen een vloek op; de geesten van al die baby’s zitten in de pop en alleen de moeders kunnen het gehuil horen. Maar de huidige eigenaresse peinst er niet over om Joliet ooit weg te doen, omdat er zo’n groot deel van de familie in zit.

Harold
Dan is er ook nog Harold. Harold is het type pop dat je misselijk maakt wanneer je er te lang over leest. Er zouden op zijn minst vijf geesten in hem zitten; Harold zelf, 2 andere jongens, een vrouw en een demon. We gaan het verder niet meer over hebben, zoek het zelf maar op. Doei Harold!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten