Review: Crash Team Racing Nitro-Fueled

©Activision

Heel objectief kan ik niet zijn bij deze review: Ik heb dit vroeger helemaal grijs gespeeld. Ik was dus ook super enthousiast toen Activision bekend maakte CTR wat op te poetsen en opnieuw uit te brengen op de PS4. De gameplay voelt nog hetzelfde, maar met een hoop verbeteringen is CTR:NF absoluut de moeite waard.

Wie niet is opgegroeid met Crash Bandicoot hoeft zich geen zorgen te maken. Het “verhaal” is vrij dun en doet er eigenlijk ook niet toe. Het feit dat deze kart racer al een verhaal heeft is een wonder. Het draait in Crash Team Racing helemaal om het racen en dat is vrijwel perfect. Je hebt een goed gevoel van snelheid, de actie is lekker vloeiend en met vele verschillende personages is er voor iedereen een stijl waarin ze zich kunnen vinden.

De oude versie van Crash Team Racing op de PSX en PS2 was natuurlijk al erg goed, maar er is een hoop nog beter gemaakt. Je kunt nu online racen, wat een stuk spannender is dan met z’n tweeën op de bank. De toevoeging van customisation is ook erg welkom, zodat alle karts er uniek uitzien. Met de verbeterde graphics is dat zeker geen nutteloze verbetering. Activision blijft ook, nu enkele weken na release, nog dingen toevoegen en verbeteren, dus het lijkt er op dat dit een lange termijn game gaat worden voor dat team.

De enige nadelen zijn af en toe wat slechte matchmaking online en een absoluut BRUTAL bossfight aan het einde van de campaign (maar dat is precies zoals we ‘m herinneren uit de oude game). Weinig om over te klagen, deze game is een aanrader voor iedereen die van kartracers houdt.

Score: 9

Crash Team Racing: Nitro Fueled is nu te spelen op de Playstation 4, Nintendo Switch en XBox One.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten