Gecancelde Disney personages

Zegt Clarice uit Belle en het Beest je niets? Of Breaker de dolfijn uit De Kleine Zeemeermin? Nee? Dat kan kloppen. Deze personages kwamen bij Disney dan ook niet verder dan het tekenbord. Een gemis of niet?

Aladdins moeder – Aladdin
Voordat we de huidige versie van onze straatrat turned prins hadden, ging het verhaal over een jonge Aladdin die alleen maar zijn moeder trots wilde maken. Zij was op haar beurt weer teleurgesteld in hem vanwege zijn diefstalpraktijken en het was pas toen zij hem opdracht gaf om haar verlovingsring te verkopen, hij in zag dat hij niet de meest beste zoon was. Vanaf daar gaat de film verder zoals we het verhaal kennen en was zijn moeder eindelijk trots toen Aladdin Jasmine de waarheid vertelde. Nope, dacht Disney waarschijnlijk; weg met die moeder en opnieuw!

Breaker de dolfijn en Harold de meerman – De Kleine Zeemeermin
Breaker had het maatje van Ariel moeten zijn. Avontuurlijk en energiek, zoals dolfijnen zijn. Maar volgens hogere machten waren er te veel personages en dat betekende het einde voor Breaker. Stukken van zijn tekst en energie gingen naar Ariel en Botje verscheen als side kick. Breaker kan je nog wel zien tijdens het nummer ‘Diep in de Zee’.

Harold had ons moeten laten zien wat voor naar type Ursula is voordat Ariel ook maar überhaupt met haar in aanraking kwam. Harold was een klant die graag supersterk wilde zijn (wie niet, Harold) en voor een verse waterlelie is Ursula de moeilijkste niet. Maar die arme man wist niet dat het helemaal geen seizoen was voor lelies, dus was hij te laat en werd de nieuwste aanwinst voor Ursula’s poliepentuin. Toch werd de scène verwijderd, anders zou de film te lang worden.

Hucua, Mata en Nina – Keizer Kuzco
Keizer Kuzco is een film met volgens Maxim één van de leukste scènes ooit (iets met een vlo en een doos), maar misschien vond hij een verhaal met één van deze personages veel leuker. Hucua was een talisman en adviseur van de keizer, maar Kuzco luisterde niet naar hem. Daarom spande hij samen met Yzma om de God van de Duisternis op te roepen. De pratende talisman was bedoeld als komische noot met eigen lied, maar dat ging allemaal niet meer door omdat het dramatische verhaal in een komedie werd veranderd.

Wie het ook niet gehaald hebben vanwege het ‘drama wordt komedie’ debacle zijn Mata (links) en Nina (rechts), twee love interests. Nog ver voordat we ook maar wisten wie Kuzco was, heette de film Kingdom of the Sun en wisselde Kuzco van plaats met de boerenjongen Pacha die zijn tweelingbroer zou kunnen zijn. Yzma kwam hier achter en veranderde Kuzco in een lama en chanteerde Pacha. Nina was de verloofde van de keizer en had een hekel aan hem totdat de boerenjongen zijn plaats in nam. Mata was een lamaherder die de lamakeizer in het gareel hield. Ook zij werden uiteindelijk verliefd (Mata werd verliefd op een lama?). Klinkt te dramatisch, back to the drawingboard!

Redfeather – Pocahontas
Deze sarcastische kalkoen zou ingesproken worden door John Candy, maar helaas overleed hij voordat hij de kans had om wat op band te zetten. In plaats van een andere acteur te zoeken, werd Redfeather geschrapt en vervangen door Meeko. Hiermee besloot Disney gelijk dat geen enkel dier in de film zou praten.

Shakes the Rattle en Señorita Cactus- Toy Story
Ken je die scène uit de eerste Toy Story nog waarin het speelgoed uit het raam naar Sid staart en aan Buzz uitlegt wat voor monster de buurjongen is? Daar hoorde eigenlijk nog een bijtring bij die het verhaal van Shakes the Rattle vertelt. Wat er precies met Shakes gebeurd is, weet niemand. Maar hij hoorde het gegil en de geruchten over zijn dood gingen al gauw rond. Maar Shakes had geluk, want er gebeuren dingen in de kamer van Sid die erger zijn dan de dood. Althans volgens de bijtring. Het dialoog was al opgenomen, maar uiteindelijk was het toch te gruwelijk en ongemakkelijk voor de film. Er kunnen immers kleine kinderen kijken.

Voor Toy Story 2 bedacht Pixar Señorita Cactus. Een cactus die niet van kinderen hield en liever gewoon op de plank stond. Het was de bedoeling dat aan het einde van de film zij en Stinky Pete het andere speelgoed Woody niet laten redden. Althans, dat probeerden ze, want ze vielen zelf uit de auto om even later opgepakt te worden door kinderen. Uiteindelijk is ze vervangen door Jessie. Señorita Cactus heeft nog wel een kleine cameo in Toy Story 4.

Mheetu en Bhati – De Leeuwenkoning
Je ziet ze al zitten bij de vergadering; als Simba Timon en Pumbaa heeft, waarom heeft Nala dan niemand? Overal consternatie en zo werden Mheetu en Bhati bedacht. Die eerste was het jongere broertje van Nala en gecreëerd zodat zij iemand had om te beschermen tegen Scar, die tweede was een grootoorvos en een jeugdvriendinnetje van Nala. Beide zijn geschrapt omdat het allemaal te duister werd en ze gewoon niet zo belangrijk waren als Timon en Pumbaa (wist je dat die laatste eerst nog Harold heette?).

Clarice, een gemene tante en een muziekdoosje – Belle en het Beest
Wist je dat Belle een jonger zusje had? Kleine Clarice was natuurlijk super schattig en had een leuke kat. Ze moest het veld ruimen, omdat de makers meer nadruk wilden leggen op Belle’s eenzaamheid. Je gaat natuurlijk niet zomaar weg uit je provinciedorp als je nog een klein zusje hebt om voor te zorgen als papa weer naar de uitvindingsbeurs is.

Tante Marguerite is de zus van Maurice en had samen met Gaston de slechterik van het verhaal moeten zijn. Ze woonde bij haar broer en zijn dochters, zogenaamd om voor ze te zorgen. Wat haar echte doel was, is onduidelijk, maar ze wilde wel heel graag dat Gaston met Belle zou trouwen. Omdat Gaston toch eigenlijk de enige echte bad guy van het verhaal is, werd tante Marguerite eruit geknipt.

Het muziekdoosje had eigenlijk een heleboel tekst (geen woorden, maar muzieknoten) en hielp Belle waar hij kon. Chip Potts had eigenlijk maar één zin, maar Bradley Pierce sprak die zin zo goed in dat Disney besloot om het muziekdoosje te skippen en Chip een grotere rol te geven.

Moana’s broers – Moana/Vaiana
In een eerdere versie had Moana (of Vaiana, wat jij het liefste wil) maar liefst negen (!) broers. De leider, de krijger, de artiest, de grote knuffelbeer, de tweeling, de casanova, de luidruchtige en de rare. Ondanks dat Moana de beste zeiler was, werd ze nog steeds niet serieus genomen door haar vader. Om echt op haar te kunnen focussen, werden de broers uit het verhaal gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten