5 videogames die je in een trance brengen

Bij de ene game ben je constant om je heen aan het kijken en bij andere games ben je gefocust aan het sporten. Sommige speel je voor je ontspanning en andere speel je voor competitie. En dan zijn er deze vijf games, die je vrijwel naar een ander universum meeslepen. Hier zijn vijf games die je praktisch hypnotiseren en in een trance brengen.

We Are Doomed
Felle kleuren, geometrische vormen en rare, bijna buitenaardse geluidseffecten. In We Are Doomed raak je jezelf op een gegeven moment helemaal kwijt tussen de explosies van vormen, beweging en kleur. Bij deze kom je gelukkig wel snel weer uit je trance, omdat de game ontzettend moeilijk is. Een twinstick shooter met maar 30 levels… spring jij het diepe in?

Thumper
Je kunt deze game met of zonder VR spelen, maar het effect is bijna hetzelfde: Je raakt opgeslokt. Het is een rhythm action spel, waarin je razendsnel over een rails vliegt en op tijd moet reageren op de hindernissen. Maar terwijl je je daarop focust zie je ook de trippy visuals, past de muziek zich aan en komen zelfs enorme vliegende hoofden je straffen als je het niet goed genoeg doet.

WipEout Omega Collection
Over het algemeen is dit een vrij normale game, al is deze (net als de vorige twee games) heel moeilijk. Je racet over verschillende parcours, soms alleen en soms met anderen. Maar zodra je de Zone levels speelt, gebeurt er ineens iets heel anders: De muren en de grond lijken samen te smelten, je ziet ineens overal psychedelic kleuren en je verliest een hoop controle over je wagen. Geef je over aan de trip en haal zone 65 voor die zeldzame gouden trophy.

Super Hexagon
Deze game hypnotiseert niet alleen de speler, maar ook iedereen die kijkt. Je hoeft alleen al een filmpje op Youtube te zien van wat gameplay en je ziet gelijk waarom deze rhythm action puzzel game zo fascinerend is. Het zou net zo goed een brein experiment kunnen zijn, of een Russisch wapen dat met telepathie werkt. Probeer deze op eigen risico.

Tetris
De OG! Wat kan hier nog meer over gezegd worden? Je focust steeds meer op de blokken die vallen, de rijen die je al hebt liggen en die bekende soundtrack hoor je op een gegeven moment niet eens meer. Voor je het weet ben je drie uur verder en heb je nog steeds niet je highscore verbeterd. Vooral Tetris Effect in VR zal je meeslepen in de verre wereld van Tetris.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten