5 Nederlandse acteurs die op dit moment Hollywood veroveren

Het geeft je een vreemd gevoel van trots als je een Nederlandse acteur groot succes ziet halen. Het komt niet vaak voor en al helemaal niet voor Europese sterren. Ze klauwen zich omhoog door misschien hele onbekende of slechte films of God forbid, GTST. Maar deze vijf sterren hebben het gedaan: Hollywood succes. Hier zijn vijf Nederlandse sterren die (gelukkig zonder soaps) Hollywood veroveren

Michiel Huisman
Wie had ooit gedacht dat Floris, de knappe ridder, een echte Hollywood naam zou worden? Met Game of Thrones en Haunting of Hill House heeft ‘ie twee van de grootste series van de afgelopen jaren geboekt. Daarnaast was hij te zien in The Age of Adeline, Wild, Orphan Black en ondergewaardeerde thriller The Invitation. En misschien het hoogtepunt van elke carrière die iemand zich kan wensen: Anna Kendrick heeft over zijn dick getweet.

Carice van Houten
Net als Michiel Huisman was Carice te zien in de grootste serie van de laatste 10 jaar, Game of Thrones. Hiervoor is zij dit jaar ook genomineerd voor een Emmy Award, wat voor Nederlanders erg zeldzaam is. Voor GoT deed ze het natuurlijk al fantastisch in films als Valkyrie, Zwartboek en The Fifth Estate. Maar als we heel eerlijk zijn zal Carice voor ons altijd Minoes zijn, waarin ze een kat in een vrouwenlichaam speelt. Aanrader!

Marwan Kenzari
Ik vond zelf Aladdin vrij middelmatig, maar wat was het leuk om te zien dat een Nederlander de grote schurk speelt. Marwan heeft naast deze Disney remake ook gespeeld in The Mummy, Murder on the Orient Express en Ben-Hur. Wellicht spannender dan al deze films is zijn opkomende film, The Old Guard, waar hij naast Charlize Theron en Chiwetel Ejiofor te zien is. Check zeker de comic waar deze op gebaseerd is.

Sylvia Hoeks
Als ik aan Maarheeze denk, dan denk ik aan mijn oude klasgenote die daar woonde en verder was het een leeg dorp. Maar dat is niet helemaal waar, want actrice en model Sylvia Hoeks komt hier ook vandaan! Je hebt haar misschien gezien in Blade Runner 2049 of The Girl in the Spider’s Web maar haar spannendste project komt binnenkort: See. Een Apple TV+ sci-fi serie waar zij naast Jason Momoa te zien zal zijn.

Katja Herbers
Net als Marwan (en ik!) was Katja Herbers te zien in Loft, maar daarna heeft ze alleen nog maar grotere projecten gedaan. Ze had gastrollen in o.a. The Americans, The Leftovers en Westworld. Zij moet wel een goede agent hebben! Dit jaar komt een nieuwe CBS serie met haar in de hoofdrol, waarin ze demonische bezeten mensen en wonderen onderzoekt.

Alle foto’s via Wikimedia Commons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten