Review: The Politician (season 1)

De nieuwste show van Ryan Murphy heeft Netflix bereikt en het is vooral veel van wat je van hem gewend bent, zonder de extra oompf om het memorabel te maken.

Payton is er van kinds af aan van overtuigd dat hij president van de VS zal worden en hij heeft zijn hele leven ingericht om dat voor elkaar te krijgen. Dat kan natuurlijk niet voor altijd goed gaan en zeker niet in een Murphy show. Het verhaal zit leuk in elkaar, maar op een gegeven moment haak je af bij de meeste personages omdat niemand heel echt of oprecht overkomt. Het zijn stuk voor stuk persiflages van karakters die weinig ontwikkeling meemaken.

Ben Platt is fantastisch, daar is geen twijfel over. Murphy trekt ook Jessica Lange, Gwyneth Paltrow en Dylan McDermott uit zijn vaste clubje om mee te doen maar dit zijn allemaal eendimensionale toevoegingen.

De serie is Glee met minder muziek en American Crime Story met minder intrige. Nooit springt er een moment uit wat deze show uniek maakt.

Wat de show erg goed doet is wat Murphy natuurlijk altijd al doet: veel mensen die in “doorsnee Hollywood” niet in beeld komen een kans geven. Een acteur met CP, queer acteurs en personages, dove personages en ook achter de camera krijgen namen als Janet Mock een kans om te regisseren.

Als je houdt van high school settings met een realiteit die ver van de onze afstaat, geef dan The Politician een kans, alleen al voor Ben Platt.

Score: 6,5

The Politician seizoen 1 is nu te streamen via Netflix

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten