5 perfecte horrorfilms voor verschillende gelegenheden

Halloween is voor mij natuurlijk een heel jaar lang! Maar je kent dit probleem vast wel: je wilt een horrorfilm kijken met je vrienden, maar voor iedereen het eens is, is de avond alweer bijna voorbij. De een houdt niet van bloed, de ander wil niet opletten… niet getreurd!
Hier zijn vijf horrorfilms afgestemd op jouw vriendengroep:

Vriendinnen die niet tegen te eng kunnen: Annabelle: Creation

De Annabelle films zijn op hun beste momenten meer silly dan eng, dus deze film is een aanrader als je met een groep vriendinnen bent die niet noodzakelijk allemaal van horror houden. De karakters zijn allemaal jonge meisjes wat voor de sfeer misschien helpt. Plus, in Hollywood films zullen kinderen nooit hardcore geterroriseerd worden, dus maak je geen zorgen; zelfs de ergste horrorhater zal de avond overleven.

Avond met de dudebros: Hatchet

Als je een avondje film doet met de dudebros dan is mijn aanrader Hatchet: een enorm bloederige slasherfilm met genoeg humor. Hatchet is absoluut bedoeld om mee te lachen en te schrikken, want het ene moment is er hilarisch comic relief en het volgende moment wordt iemands kaak eraf getrokken. Geen verhaal waar je goed moet opletten, maar redelijk dom vermaak met bloedfonteintjes.

Griezelen met de kinderen: Hocus Pocus

Ik heb vorig jaar een hele lijst gemaakt voor gezinsvriendelijke Halloweenfilms, maar de uitblinker daarvan is natuurlijk Hocus Pocus. Een klassieker met muziek, avontuur en een memorabel verhaal en personages. Het wordt nergens té spannend, maar drie heksen, een zombie en een pratende kat zorgen toch voor genoeg kippenvel voor de kleintjes

Horror met de Britse comedysnob: Shaun of the Dead

Iedereen kent vast wel die ene vriend die maar niet stopt met het quoten van Monty Python, Faulty Towers en Blackadder. Ja, we get it, Britse comedy is tijdloos en de beste… Maar wat nou als je met die vriend een horrorfilm wilt kijken? Ga voor Shaun of the Dead, het eerste meesterwerk van Simon Pegg en Nick Frost waarin ze twee typische losers zijn die het moeten opnemen tegen een leger ondoden.

Hardcore horror met de echte diehard J-horror liefhebber: Noroi

Begin jaren ’00 bloeide het J-horror genre enorm op, wat gelijk leidde tot twee van de meest succesvolle horrorfranchises aller tijden: The Ring en The Grudge. Een ander genre wat toen ook nog niet overgebruikt was, was het found footage genre. Maar voordat Paranormal Activity en Cloverfield hier meesterlijk gebruik van maakten was er Noroi. Google niets van te voren maar laat je verrassen door deze masterclass in spanning opbouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten