5 meest ondergewaardeerde Nintendo DS games

Je hebt het misschien wel gemerkt, maar ik heb de laatste tijd weinig kunnen plaatsen voor Nerd13. Niet geheel vrijwillig, maar meer omdat ik recent verhuisd ben en nog twee weken zonder internet zit thuis. Niet alleen voor Nerd13 onhandig, maar dit betekent ook geen Netflix, Destiny 2, League of Legends of al mijn andere gebruikelijke online shenanigans. Maar toen was daar redding: Mijn oude vertrouwde Nintendo DS! Hier zijn vijf games die me deze donkere tijden doorslepen:

Rhythm Paradise
Een typische game die op geen enkele andere console gespeeld zou kunnen worden. Rhythm Paradise is een rhythm action game (duh) waarin je enige doel is om op het juiste ritme je scherm aan te tikken. Makkelijker gezegd dan gedaan want met geweldige animatie en super catchy muziek ben je ook snel afgeleid. Maar de combinatie van simpele gameplay en verslavende beats maakt dit een aanrader voor iedereen. Wij hadden in mijn studentenhuis uren plezier met het verbeteren van elkaars highscores en dan weer de DS doorgeven.

Pokémon Conquest
Stel je Pokémon voor in een historische samurai setting en je komt al dichtbij wat Pokémon Conquest is. Deze game is een crossover met de Japanse serie Nobunaga’s Ambition, een turnbased tactical RPG. Leent zich misschien niet helemaal om ze “allemaal te catchen”, maar er zit verrassend veel diepte en verhaal in deze game. Zeker geschikt voor fans van games als Advance Wars en Final Fantasy Tactics.

Castlevania: Dawn of Sorrow
Op de Game Boy Advance was Castlevania: Aria of Sorrow misschien wel de allerbeste game en de directe sequel Dawn of Sorrow is ook absoluut een van de beste voor de DS. Het verhaal gaat verder waar AoS was gebleven, de gameplay is nog steeds fantastisch en de manier waarop je nieuwe krachten verzamelt is nog steeds verslavend af.

Super Scribblenauts
Een game die ik al eens eerder heb getipt om je creativiteit op gang te brengen. Over Super Scribblenauts zijn niet genoeg goeie dingen te zeggen, want niet alleen leer je met nieuwe ogen te kijken naar de puzzelwereld en taal, ook geeft het genoeg vrijheid om je hele eigen verhaal en game te maken. Mocht je geen DS hebben, niet getreurd, de latere games zijn ook op de meeste consoles te spelen.

The World Ends With You
Je zult deze game op elke lijst vinden met “Beste DS games aller tijden”, dus waarom staat ‘ie op deze lijst met ondergewaardeerde titels? Vrij simpel… niemand heeft deze game (uit)gespeeld. Ken jij iemand die het einde heeft gehaald van deze topgame? Buiten mij uiteraard. Pak deze RPG op en laat je meeslepen in het verhaal, de muziek en de unieke speelstijl. Sla de Switch versie dan ook maar even over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten