4 activiteiten die je in Covid-tijden nog steeds met je vrienden kunt doen

De wereld staat op zijn kop nu. Activiteiten gaan niet door, je mag de deur niet echt uit, je werkt misschien vanuit huis, school is gesloten en alles lijkt tegelijk stil te staan en gewoon door te gaan. Maar wat zijn nou dingen die je vanuit huis nog steeds met vrienden kunt doen? Hier zijn vier tips:

Poker – Prominence Poker
Deze gratis game werkt supergoed voor PC, XBox One en PS4. De animatie is lekker vloeiend en je kunt makkelijk een toernooitje opzetten voor jou en je vrienden. En mocht je dat leuk vinden, nog een hoop randoms aan de tafel. Altijd leuk om onbekende mensen hun virtuele chips af te pakken. Niet alleen werkt het kaarten zelf uitstekend, je hebt ook genoeg customisation-opties voor je avatar. Zo ben ik (in tegenstelling tot irl) een brede bebaarde blanke man met alle stiekeme tattoos die ik zou willen.

Dungeons & Dragons – Roll20.net
Met de gratis versie van Roll20.net kom je al heel erg ver. Je kunt je medespelers zien en horen met ingebouwde chat en webcamfuncties. De DM kan kaarten voorbereiden en laten zien wanneer hij wilt. De spelers kunnen in real time hun personages verplaatsen en nog handiger: de ingebouwde character sheets raadplegen. Het kan zelfs zonder dobbelstenen, omdat die digitaal gerold kunnen worden! Geen excuus om dit niet te proberen dus.

netflix
©Netflix

Films kijken – Netflix Party
Voor je Chrome-browser kun je de plugin van netflixparty.com installeren, waarmee je tegelijk met je vrienden een filmpje kunt kijken en daarover praten. Alles waar je een hekel aan hebt in de bioscoop kun je nu lekker zelf doen vanuit huis: snacks die stinken eten, kletsen tijdens de film en op je telefoon kijken.

Elkaar complimentjes geven – LinkedIn
Een van mijn leukste bezigheden is de laatste tijd om al mijn collega’s die ik nu helaas niet in real life kan zien maar op LinkedIn te stalken en ze daar positieve referenties geven. Je bouwt toch een hoop complimentjes op over zo’n tijd, en als je ze niet direct kunt geven, waarom dan niet op LinkedIn? Dan hebben ze er later nog steeds iets aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten