Hotels in Nederland waar het zou spoken

We mogen weer op vakantie! Maar vind jij het nog net iets te spannend om naar het buitenland te gaan? Boek dan een nachtje in één van deze hotels. Spanning in Nederland gegarandeerd.

Hotel Radisson Blu – Amsterdam
In dit pand zaten ooit een pastorie en een priesterhuis en in 1850 zou een monnik zelfmoord hebben gepleegd vanwege liefdesverdriet. Die werd verliefd op een meisje dat in het nabijgelegen Spinhuis verbleef en dat was natuurlijk niet de bedoeling. In de jaren zestig bleven de voormalige bewoners weg van de zolder en hoorden altijd wel ‘iets’. Op wat onverklaarbaar gestommel na, heeft het hotel nu geen last meer van spoken. Dus als je dat kan negeren, is het een prima plek voor vakantie in eigen land.

Preston Palace – Almelo
Dit all-inclusive hotel en uitgaanscentrum was vroeger een ziekenhuis. Met psychiatrieafdeling. Nu weten wij allemaal dat dit een recept is voor paranormale ervaringen. Van deuren die uit zichzelf open en dicht gaan, voetstappen op de gang, spookkinderen bij het zwembad tot het gevoel hebben van iemand die je wurgt. De derde verdieping zou het beruchtst zijn. Maar goed, het is nu wel een uitgaanscentrum. Mensen gaan er heen om te drinken om vervolgens zo hun bed in te kunnen rollen. En dingen horen met drank op is misschien iets wat je met een korreltje zout moet nemen. Maar neem voor de zekerheid toch maar geen kamer op de derde verdieping.

Amrath Hotel – Amsterdam
Nog één in Amsterdam. Het in 1912 gebouwde Scheepvaarthuis straalt status uit. Dat moet ook wel, want het was het hoofdkantoor van maar liefst zes rederijen. In 1983 neemt het gemeentevervoerbedrijf het pand over en verkoopt het in 1998 aan een vastgoedondernemer die er een vijfsterrenhotel van maakt. En is het zo luxe dat je zelfs de gordijnen met een afstandsbediening open en dicht kan doen. En daar beginnen de verhalen.

‘De gordijnen gingen constant uit zichzelf open en dicht’ klinkt heel creepy als je niet weet dat het een elektrisch systeem is. En als je wat verder zoekt, kom je er achter dat bijna iedere gast last heeft van dit probleem. Een elektrisch probleem. Het zou zelfs zo zijn dat als je buren hun gordijnen dicht doen, die van jou ook geactiveerd worden. Nu wordt dit excuus gebruikt bij alles wat je in dit hotel hoort. Gaan je kastdeuren vanzelf open en dicht? Dan zullen je buren hun kast wel open en dicht hebben gedaan. Is je espressomachine vanzelf aangegaan? Vast geactiveerd door de buren. Als je gewoon deze logica aanhoudt, hoef je nergens bang voor te zijn.

Landgoed Duin & Kruidberg – Santpoort
Dat geesten je niet altijd hoeven te kwellen, blijkt maar weer uit het verhaal over Duin & Kruidberg; een luxe hotel en conferentieoord. Voordat het dit was, was het een reusachtig woonhuis gebouwd door Jacob Theodoor Cremer. Hij reisde veel naar Indonesië en liet bedienden overkomen om op zijn landgoed in Nederland te werken. Maar één van zijn personeelsleden had een duister geheim en bracht zo de geest van de man die hij had vermoord mee naar Nederland. Die viel zijn moordenaar lastig, totdat hij erachter kwam dat de man eigenlijk onschuldig was. Die arme geest werd overvallen door schaamte en beloofde plechtig om alle bezoekers van het landgoed vanaf nu te beschermen. Wat aardig! Veel meer dan lachende kinderstemmen en beelden die af en toe in een andere volgorde zijn neergezet, maak je hier ook niet mee. Maar dat is al creepy genoeg.

Slot Assumburg – Heemskerk
Zin in een nachtje niet slapen? Boek dan nu een overnachting op deze locatie, zodat je lekker de hele nacht samen met het spook van Aernt Dircxz van Oldezeel geen oog dicht doet. Deze crimineel werd op de binnenplaats van het kasteel verbannen voor iets wat niemand zich nog kan herinneren en gelijk werd ook even een stuk van neus en oren afgesneden. Mocht hij dan terugkomen dan zou iedereen hem herkennen en gelijk ophangen. Volgens andere verhalen werd hij gebrandmerkt voordat zijn oor werd afgesneden en weer volgens anderen is het de geest van heer Aernt van Assendelft. Hoe dan ook; om klokslag twaalf uur ‘s nachts spookt hij door de kelders, de zolders en de zalen al jammerend op zoek naar delen van zijn gezicht.

Hotel Mastbosch – Breda
Al jaren verschijnt er in een kamer (welke is onbekend, maar eentje met schuifdeuren) een achttienjarig meisje die door meerdere gasten gezien is. Het zou gaan om een Belgisch meisje dat in de Tweede Wereldoorlog vermoord is door de Duitsers. Ze doet overigens niets. Ze staart alleen maar (wat al eng genoeg is natuurlijk).

NB. De laatste drie hotels zijn in al in eerdere artikelen verschenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten