De 5 briljantste reality competitie formats op televisie

Laten we voorop stellen: ik ben dol op competitie. Ik ben ook dol op reality tv. Wat krijg je als je dit combineert? You guessed it, reality competities. In Nederland moeten we het recent vooral doen met Expeditie Robinson, maar internationaal is er een hoop te beleven op dit front. Dit zijn vijf van de slimste formats die nu in het reality competitie-veld te zien zijn.

©Netflix

Nailed it!
Een bakshow waarin meesterwerken worden nagemaakt… door amateurchefs! En dan zeggen we het nog vriendelijk. De kandidaten aan Nailed It! zijn vaak zó slecht dat het bijna niet te begrijpen is dat ze op tv durven. De competitie bestaat uit twee rondes en degene die het dichtst bij iets toonbaars en eetbaars komt wint! Lekker luchtig, altijd iets te lachen en een tophost in Nicole Byer, deze show is lol voor het hele gezin en nu te streamen op Netflix.

©MTV

Are You The One?
Naast The Challenge heeft MTV nog een andere competitie die een redelijk succes te noemen is, met inmiddels 7 seizoenen achter de rug. AYTO draait om knappe mensen die voordat ze aan de show begonnen allemaal “uitvoerig zijn getest” op persoonlijkheid en wensen. De “experts” hebben zo koppels ingedeeld, de zogenaamde ‘perfect matches’. Het is aan de deelnemers om uit te zoeken wie hun perfect match is, voor de tijd op is. Relatiedrama, knappe mensen die domme dingen doen en een heel klein beetje strategie. Vooral het zevende seizoen is een aanrader, waar alle deelnemers LGBTQ+ zijn, waardoor het aantal mogelijkheden enorm oploopt.

©CBS

The Amazing Race
Voor wie houdt van reizen en avontuur is er The Amazing Race. Teams van twee reizen de wereld over en moeten onderweg verschillende opdrachten doen op de mooiste, drukste of vreemdste plekken. Bungee jumpen van een dam in Zwitserland? Een wiel kaas rollen over een prachtig berglandschap? Letterlijk alles komt voorbij en het is altijd mooi in beeld gebracht. Voeg daar een heftige strijd aan toe en je hebt een fantastisch programma.

©Netflix

Too Hot To Handle
Nog eentje uit de Netflix stal. Een datingshow (check) met een aantal knappe jonge mensen (check) in een tropische locatie (check) DIE ELKAAR NIET MOGEN AANRAKEN (wat?!?) Goed voor een leuke weekendbinge waarbij je je brein kunt uitzetten en vooral tijdens het kijken kunt whatsappen over wie je het stomste vindt.

©AVROTROS

Wie Is De Mol?
Je dacht toch niet dat we dit artikel konden eindigen zonder het noemen van Wie Is De Mol? Al jaren het beste competitieprogramma uit Nederland en een ijzersterk format (dat dan weer uit België komt). Zelden is er een programma dat duizenden mensen wekenlang zo in zijn greep kan houden. Ook al lijken de opdrachten het afgelopen jaar iets minder sterk, de boodschap blijft staan: Wie Is De Mol is must-see voor iedereen die houdt van een psychologische strijd op tv.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten