5 nerdy dingen die je op je cv zou moeten zetten

Een goed cv is een duidelijke afspiegeling van jouw vaardigheden. Niet alleen waar je hebt gewerkt, maar ook wat jouw interesses zijn, wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Maar hoe vertaal je jouw nerderigheid naar een goed ingevuld cv? Hier zijn vijf tips!

©Wikimedia Commons

Dungeons & Dragons
Als je D&D speelt, betekent dit dat je regelmatig met vrienden bij elkaar komt om problemen op te lossen. Het vraagt planning (alleen al een sessie inplannen!) en creatief inbeeldingsvermogen. Je bent misschien betrokken bij de levens van hele dorpen, hebt inzicht in religie, kennis over feudale systemen en nog veel meer. Heb je de AC van alle monsters die je tegenkomt onthouden en al je spells in je brein opgeslagen? Je kunt zeggen dat je een goed geheugen hebt voor relevante datasets!

©bol.com

Flight Simulator
Heb je gezien hoe gedetailleerd de nieuwste Microsoft Flight Simulator is? Je moet overal rekening mee houden, van luchtdruk en het weer tot aan letterlijk honderden knoppen in je cockpit. Dat levert dan ook wel mooie uitzichten op, maar kan ook erg stressvol zijn. Presteren onder druk is dus iets wat je op je cv kunt zetten! Andere Simulator games die het vermelden waard zijn? Farm Simulator, Bus Simulator, Train Simulator… allemaal verschillend, maar allemaal training voor relevante skills.

©SONY

Trophy hunting
Ben je net als ik dol op het jagen op trophies op je Playstation? Dat kun je zeker bij een gesprek aankaarten. Het geeft aan dat je toegewijd bent aan jezelf verbeteren! Ook dat je duidelijke doelen kunt stellen en niet opgeeft. We zijn heel erg getraind dat je in het leven geen fouten mag maken, maar een trophy hunter kijkt hier anders naar. De blik dat je fouten mag blijven maken tot je goed genoeg bent is voor veel banen cruciaal!

©indebuurt Leiden

Pubquizzen
Een pubquiz is leuk om te melden als een ijsbreker (misschien een leuk teamuitje?) maar heeft ook andere meerwaarde. Het zegt dat je jouw sterke punten kent en die van je teamgenoten kunt inschatten. Kennis, snelheid en presteren onder druk horen allemaal bij een pubquiz en daar zal een menig manager om springen!.

©Gamesradar

Collector’s items speuren
Of het nou gaat om oude boeken, Funko pops, steelcase dvd’s of wat je maar kunt bedenken… verzamelaars hebben belangrijke vaardigheden voor allerlei banen. Niet alleen zou het menselijk ras nooit zijn geëvolueerd tot homo sapiens zonder ze, ook in het heden mag je over deze skills opscheppen. Je beheerst verschillende informatievaardigheden (zeldzame dingen zoeken vraagt veel lezen en zoeken), kunt inschatten wat van waarde is en misschien heb je nog een mooie display ook! Visuele vaardigheden zijn ook belangrijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten