4 games die je op je Playstation Vita moet zetten

De schrik schoot er behoorlijk in toen Sony recent bekend maakte dat de digitale stores voor de PSP, Playstation 3 en Playstation Vita gesloten zouden worden. Developers en klanten zouden een hoop producten en games kwijtraken. Gelukkig werden internetmensen genoeg boos om Sony de beslissing te laten terugdraaien. De PSP store sluit alsnog, maar de andere twee blijven open en kunnen mensen nog steeds leuke games vinden. Hier noemen we vier games voor je Vita die je gelukkig nog kunt kopen nu.

©Atlus

Persona 4 Golden
Laten we maar met de meest cliché game beginnen: Persona 4 Golden zul je op letterlijk elke “beste games op vita” lijst vinden. En volledig terecht! Een meeslepend verhaal met leuke karakters, combat voelt uitstekend en het ziet er perfect uit op de kleine handheld Vita. Je speelt als een groep vrienden in een klein Japans dorp waar vreemde dingen gebeuren. Wie bekend is met de Persona serie weet dat het duistere thema’s zal benoemen en een uitstekende speelervaring van rond de 80+ uur zal bieden.

©Honeyslug

Frobisher Says
Een gratis indie game van een klein team, maar aan alle kanten net zo vermakelijk als sommige mega grote games. Het is een collectie van minigames die uitstekend gebruik maken van alle functies van de Vita. Zo zul je de ene keer iemands rug moeten krabben door op de achterkant van je Vita te krabben. De andere keer moet je zachtjes iemands naam fluisteren in het Spaans. Allemaal gekke opzetjes, maar allemaal super entertainend!

©Sony

Uncharted Golden Abyss
Vaak omschreven als de mooiste game op de Vita. Het is gelukkig geen goedkope mobiele ripoff, maar een echte (kleinere) Uncharted ervaring. Mocht je na vier main games met Nathan Drake nog niet genoeg van zijn avonturen hebben, dan raden we absoluut Golden Abyss aan. Hoe irritant sommige games touch controls ook maken, in UGA voelt het natuurlijk.

©Cellar Door Games

Rogue Legacy
Deze game is ook op je console of pc te spelen, maar voelt echt het beste op een handheld. In deze roguelike speel je een ridder die een kasteel verkent, maar elke keer als je doodgaat, speel je verder als een van je kinderen, die weer eigen krachten heeft. De game leent zich uitstekend voor “even vijf minuten een eindbaas zoeken terwijl ik moet wachten” en dat kan natuurlijk het beste op de Vita.

Voor andere tips voor je Vita, check Resogun of Rayman Legends.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten