Podcast: Is dat eigenlijk wel zo?

Aflevering 1: een gameverfilming is altijd slecht.

Denk jij er na het zien van de nieuwste Mortal Kombat nog steeds zo over? Of denk je heus niet dat elke gameverfilming slecht is? Karlijn en Robin zijn in de cijfers gedoken om te kijken wat er klopt aan deze stelling. De uitkomst bespreken ze met Nerd13’s eigen gamedeskundige Maxim en kan je terugluisteren in deze podcast.

Als eerste is bepaald wat ‘slecht’ is. Slecht is voor Nerd13 een 5,4 of lager óf als een film verlies heeft gemaakt. Er zijn 42 gameverfilmingen bekeken. Alleen de gameverfilmingen die in Hollywood gemaakt zijn, zijn meegenomen. Daarvoor is deze lijst gebruikt:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_films_based_on_video_games

IMDb is gebruikt om de beoordelingen, de budgetten en opbrengsten in kaart te brengen. Films waarbij cijfers onbekend waren, zijn niet meegenomen in deze analyse. Hiernaast zijn de cijfers nog een keer te zien plus overige feitjes die niet besproken zijn in de podcast.

Beluister de podcast hieronder via Spotify of Soundcloud!

Heb jij nog een filmvooroordeel wat we voor uit kunnen zoeken? Laat het ons dan weten en wie weet duiken we in de cijfers voor je.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook wij maken gebruik van cookies. Lees even verder als je daar meer over zou willen weten. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten